Åter oavgjort mot Önnered borta

IFK Skövde fortsätter att ha det svårt borta mot Önnereds HK. Liksom efter de två senaste ligamatcherna blev det på fredagen oavgjort när lagen möttes i Önneredshallen i ATG Svenska cupens första åttondelsfinal. Slutresultatet 28-28 (15-15) bäddar för en spännande returmatch i Skövde kommande onsdag. IFK:s räddare blev Kristian Svensson med åtta mål.

-Jag tycker ändå att det var en bra fight även om inte allt stämmer. Det blev mer kamp än skönspel, men vi har ett bra utgångsläge inför returen, summerade IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell efter slutsignalen..

Det blev alltså inte någon stor match. SolidSport, som sänder cupmatcherna, hade problem och många som ville se matchen misslyckades med uppkopplingen. Ingen större skada kanske dock skedd…

Många utvisningar

Det blev en ganska bökig historia med många tekniska fel, ett stort antal utvisningar och aldrig något flyt i spelet från något håll.

Som brukligt i cupen inleddes det med shoot out. Önnered vann med 3-2. När spelet kom igång följdes lagen åt hela första halvlek. IFK var i ledning med ett mål vid ett par tillfällen. I andra halvlek fortsatte det inledningsvis på samma sätt, men Önnered kunde sedan dra i från och ledde med 24-20 drygt tio minuter före full tid.

Krille räddaren

Inte minst tack vare Kristian Svensson kunde IFK knapra in på hemmalagets ledning. Åttamålskytten Jonas Samuelssons straffmål 24 sekunder före full tid räddade oavgjort. Åtta mål blev det också från Krilles sida och han var given som matchens lirare hos  gästerna.

Linus Gustavsson fick debutera i elitlaget när det gäller tävlingsmatch. Han fick speltid i båda halvlekarna och visade vilken talang han är. Första målet noterades och flera insatser som gav både straff och utvisning.

Pris till bäste hemmaspelare gick till målvakten Fredrik Fugelsang Torp.

Målgörare
Önnereds HK: Michels Liaba 6, Andreas Berg 5, Markus Thorbjörn 4, David Sandberg 4, Pelle Segertoft 3, Hugo Forsberg 3, Joseph Helgesson 2 och Elias Lundstedt 1.
IFK Skövde HK: Kristian Svensson 8, Jonas Samuelsson 8, Bjarni Valdimarsson 4, Viktor Hallén 3, Rex Blom 2, Adam Ljungquist 1, Erik Sääf 1 och Linus Gustavsson 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...