\”Bilder ur Viktors eget arkiv – håll till godo!\”

Eget idrottande stod aldrig på Viktor Ljungströms agenda, även om han var intresserad.
Viktor hängde med kompisarna ändå. Han gillade ju att fotografera.

Redan som 16-åring klev Viktor (idag 34 år ung) in i IFK:s klubbhus och frågade om det fanns utrymme för hans medverkan.

– Jag hade intresset genom min pappa och att min farbror till och med jobbade med fotografering, berättar den numera välbekanta IFK-fotografen.

Skadevi Cup blev första uppdraget. Kort efteråt stod Viktor på golvet i elitserien. Inte minst för att kompisen Markus Hagelin (172 IFK-matcher/ 208 mål i högsta serien) så småningom spelade där i blåvit tröja. Sedan har det blivit några IFK-bilder till genom åren.

 

STOR SPRIDNING i ARKIVET

Grovt räknat från runt 300 hemmamatcher plus ett antal på bortaplan. Med många läckra ögonblick publicerade på IFK Handbolls olika plattformar. Även från HK Skövdes och Blå Kamraternas matcher.

Arkivet är digert och när vi bad Viktor plocka ut några av sina gobitar möttes vi av leveransen nedan. Sex bilder från spridda årtal under 16 år mellan 2005 och 2021 där favoritspelarna är många.

 

Har du haft avtal med någon spelare om att exempelvis jubla rakt in i din kamera efter ett mål?

– Ha, ha, nej. Men Jonas Samuelsson är tacksam och pålitlig i det hänseendet. Hans målgest fångar jag gärna.

Bästa bilden?

– Sett till viral spridning är det när IFK-målvakten Fabian Norsten fick ett skott från förre IFK-kompisen Axel Franzén, då i Alingsås, mitt i ansiktet. Där handlar det om hundradelar för att få ett tryck i rätt ögonblick, så att boll och ansikte ser ut som det gör (se nedan).

 

ÄLSKAR FÖRENINGSLIVET

Inför säsongen 2023/24 är batteriet i kameran laddat på nytt. Som pålitlig och träffsäker medarbetare i Kommunikation & Mediagruppen är han redo att ta nya IFK-bilder.

Fotograf Ljungström, till vardags på IT-avdelningen på Volvo, hinner parallellt också med att vara sekreterare i IFK Fotboll.

– Jag älskar samhörigheten i en förening och med att kunna bidra, avslutar Viktor, som alltså aldrig idrottat själv.

 

 

\"\"

 

\"\"

 

\"\"

 

\"\"

 

\"\"

 

\"\"

Foto: Viktor Ljungström
Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!