BLÅ TORGET I FOKUS

Länsförsäkringar Skaraborg matchvärdar vid matchen 29 december. På scenen IFK:s klubbchef Johan Gustavsson, tidigare IFK-spelaren Jack Thurin och Länsförsäkringars Sven-David Melmesved.

IFK Skövde HK:s mötesplats för evenemang och upplevelser Blå Torget står allt mer i fokus. Det handlar om den för IFK så viktiga publikrekryteringen och kommunikationen kring matchevenemang.

– Även utanför föreningen uppmärksammas Blå Torget och den här säsongens fina utveckling berättar Marcus Dahl, evenemangsansvarig och utvecklar vidare denna för IFK så viktiga del för att utvecklas vidare i Handbollsligan.

– Vad är Blå Torget?
– Blå Torget är IFK:s mötesplats för evenemang och upplevelser. Den hittar vi i Arena Skövdes foajé plan 2 i samband med elitlagets matcher. 

– Ni lägger mycket tid och arbete på Blå Torget, eller hur?
– Det stämmer mycket väl och är en medveten strategi från vår sida. Vi är övertygade om att Blå Torget och allt som händer där bygger upplevelsen för besökarna på bästa sätt.

– Vad är det största skillnaden mot tidigare säsonger?
– Det är att vi har fler samarbeten och fler aktiva matchvärdar. Samarbetet med UF-Skaraborg och deras UF-företag som vi upplåter vår bästa säljyta till är ett superexempel på att samarbeten ger resultat. Vi har även många fler och aktiva matchvärdar som skapar egna evenemang i evenemanget. Detta ger våra besökare mervärden.

– Vad mer för nyheter har ni på gång?
– Nästa nyhet är ett nytt och tydligt grafiskt material för kommunikation kring Blå Torget. Marknadsföring av vad som händer och sker är lika viktigt för oss som rena matchannonser.

– Vad är utmaningarna för fortsatt utveckling?
– De största utmaningarna på Blå Torget och hela matchevenemangen med ”arenarummet” inräknat är att skapa IFK-känsla. Färgsättning, ljud och ljus har en del att önska. Allra viktigast på kort sikt är att få till annan och modernare färgsättning inklusive läktare och räcken. För mig är en modern arena målad i mörka neutrala färger.

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!