BLÅ TORGET POPULÄR MÖTESPLATS VID IFK-MATCHER

Blå Torget har under säsongen utvecklats till en mycket populär mötesplats med aktiviteter i samband med IFK Skövdes hemmamatcher. Vid tisdagens direkt avgörande kvartsfinal mot Önnereds HK kommer det förstås att hända saker.

– Vi har fått väldigt bra gehör för det som händer på Blå Torget. Det ska alltid vara den givna centralplatsen i Arena Skövde vid våra matcher, säger evenemangsansvarig Marcus Dahl.

Jonas Wille gäst

Många gäster kommer numera i god tid till Arenan. Före kvartsfinal fem har Kjell-Ove ”KOA” Andersson uppsnack med Andreas Agerborn en av de stora IFK-profilerna genom åren.

I paus pratar IFK:s klubbchef Johan Gustavsson med representant från nyrenoverade Hotell Billingehus. Det blir också tillfälle att höra Norges förbundskapten – och mångårige IFK-tränaren – Jonas Wille.

Matchvärden Dialect – där IFK:s elitspelare Rex Blom arbetar – finns förstås också på plats.

– Vårt mål är att alltid bjuda på något nytt på Blå Torget, säger Marcus Dahl.

Stort intresse

Intresset för matchen är givetvis stort. På måndagsförmiddagen var i princip alla sittplatser sålda, men ståplats finns det gott om.

Sportsligt lär det förstås bli en ny rafflande tillställning innan semifinallaget är klart. Det kan konstateras att IFK i slutspel varit i den här situationen tidigare. Sex gånger har IFK kunnat vinna avgörande matcher, fyra gånger på hemmaplan och två gånger borta. Redbergslid kvitterade 2006 IFK:s 2-0 i matcher, men IFK vann den femte matchen och gick vidare. En stor och högljudd Skövdepublik hoppas förstås på upprepning!

Text: Bengt Andersson Foto: Bo Capaldi

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!