Burud sjumålskytt när IFK vann

IFK till slutspel

Storpublik drog fram IFK Skövde till seger med 32–29 (15-14) mot IK Sävehof på torsdagskvällen. Och nu är IFK klart för slutspel.

IFK Skövde saknade Viktor Hallén, med fem mål i snitt per match, och serietvåan Sävehof som motståndare på torsdagskvällen i Arena Skövde. Ett lag som IFK dessutom haft svårt för de senaste åren. En omöjlig uppgift?

Kanske var det hemmalagets lite hetare vilja som fällde avgörandet även om Pontus Brolin, som utsågs till bästa Sävehof-spelare inte tyckte att laget saknade rätt inställning.

– Skövde borta är alltid roliga matcher och det är inte svårt att tända till, säger femmålsskytten.

IFK-spelarna gav allt

Hur som helst gav Skövdespelarna allt och visade att man är ett lag för slutspel.

– Vi löste slutspelsplatsen på egen hand, konstaterar IFK Skövdes tränare Henrik Signell.

Sävehof inledde matchen bra med ett distinkt och vasst anfallsspel som gav ledning 5–4 samtidigt som IFK-spelarna fick jobba mer för sina mål.

IFK vände dock till 7–5 och hade bud till 8–5. IFK Skövde hade sedan ledningen med 13–9 innan det blev åtta mållösa minuter då Sävehof utjämnade.

Viktiga mål av Adam

Med två mål av Adam Ljungquist var det hemmaledning 15–14 i paus.

IFK Skövde fick en bra start i den andra halvleken. Det skulle dröja sex minuter innan Sävehof hade gjort mål. Då hade hemmalaget gått fram till 18–14.

Det målmässiga försprånget höll IFK resten av matchen. Det var nere i ett par mål vid ett par tillfällen, men lite av matchavgörandet kom nog när Jonas Samuelsson fixade 28–23 i tomt mål då Sävehof jagade reduceringsmål med spel sju mot sex.

Visserligen tog Sävehofs tränare Michael Apelgren timeout, men gästerna kom aldrig riktigt nära för att hota IFK.

Rättvist

– Vi kom inte upp i sista procenten och Skövde vann rättvist, menar Apelgren som gärna ser ett annat motstånd än Skövde i slutspelet.

– Det blev en del tekniska fel i första halvlek och vi ligger där vi ligger i tabellen (tvåa), men det är klart att vi ville vinna, menar Pontus Brolin.

En som var riktigt nöjd var hemmalagets tränare Henrik Signell.

– Väldigt skönt att äntligen få vinna mot Sävehof – inte minst för killarna med tanke på tidigare matcher mot Sävehof.

Krysset i höstas och segern nu kanske har gjort att Sävehof-spöket är borta efter ett par säsonger med förluster mot laget.

Buruds bästa

Jonas Burud utsågs till bästa blåvita spelare för kvällen.

– Min bästa match i IFK, säger han.

Han var matchens främste målskytt med sju fullträffar.

Nu väntar Hammarby borta innan serien kan summeras och först då vet vi vilket lag IFK Skövde ställs mot i slutspelet.

Matchfakta

IFK Skövde–IK Sävehof 32–29 (15–14)

Målen, IFK Skövde: Jonas Burud 7, Jonas Samuelsson 5, Daniel Ekman 5, Bjarni Valdimarsson 4, Rex Blom 3, Markus Sjöbrink 2, Fredrik Mossestad 2, Adam Ljungquist 2, Herman Dyberg 2,

Sävehof: Gzim Salihi 6, Pontus Brolin 5, Sebastian Karlsson 4, Alexander Westby 3, Felix Möller 2, William Andersson Moberg 2, Elias Ellefsen À Skipagötu 2, Emil Berlin 1, Adam Blanche 1, Sebastian Spante 1, Marcus Lennernäs 1, Oli Mittun 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 3×2 min. Sävehof: 3×2 min.

Domare: Rickard Canbro och Jasmin Kliko

Publik: 1 611 personer

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...