Cuplottat – mot nya och gamla bekanta!

Tävlingssäsongen för IFK Handboll inleds i augusti med ATG Svenska Cupen.
Jodå, Amo HK står för motståndet även i år!

Lottningen för det fortsatta gruppspelet (åtta grupper om vardera fyra lag) presenterades under onsdagen. Utöver Amo, som i höst är en intressant nykomling i Handbollsligan, deltar också Tyresö Handboll och Uppsala HK i samma grupp som IFK.

Färske IFK-tränaren Kristian Svenssons spontana kommentar:

– Kul lottning. Amo blir på pappret en riktigt bra värdemätare. Där snackas ju om hårdsatsning och vi vet sedan tidigare vad Amo kan. De andra lagen från lägre divisioner har allt att vinna, så det gäller att vara på tårna även om säsongen är i ett tidigt skede. Oavsett så ställer vi upp i cupen för att vinna matcher.

 

ÄVEN MOT HAGLIND JR

Gruppspelet sker i enkelmöten och i serieform. De två främsta lagen tar sig vidare till åttondelsfinal.
Hösten 2021 åkte IFK ut mot Amo i kvartsfinal. Förra året möttes lagen i gruppspelet med vinst för Skövde-laget.
Uppstickaren från lilla Alstermo i Småland är helt klart en outsider i svensk handboll. Tydligt har uttalats av frispråkige tränarprofilen, Andreas Stockenberg, att klubben nått eliten för att stanna.

Tyresö, som håller till i allsvenskan, har IFK stött på tidigare. Om än för många år sedan. Uppsala HK blir en ny bekantskap. Men tränaren, Per Haglind, 50, är ett känt ansikte på våra breddgrader. Son till IFK-ikonen Sture Haglind och en gång elitseriespelare hos Blåvitt innan han lämnade stan. Per Haglind har tagit Uppsala genom seriesystemet och är nu nykomling i division 1. Så därför väntar sex extra shout outs…

 

CUPHELG AVSLUTAR

Gruppspelet avgörs under augusti och september innan ligaspelet drar igång. Samtliga matcher kommer att sändas i Handbollplay.se.
Nytt för säsongen 2023/24 är att ATG Svenska cupen avslutas med ett så kallat Final Four. Med semifinaler och finalen i samma arena under en helg i mitten på mars 2024.
Ska IFK Skövde nu ta sig hela vägen dit – efter respass i kvartsfinal de två senaste säsongerna?

 

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson.
Foto: ATG Svenska Cupen

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!