Cupmatcher nyttigt inför seriestarten

Den 16 september är det dags för premiär i Handbollsligan. IFK Skövde tar emot Hammarby IF HF i Arena Skövde. Innan dess ska IFK spela två åttondelsfinaler i ATG Svenska cupen. Önnereds HK väntar på fredag med retur i Skövde kommande onsdag.

-Det här blir säkert det tuffaste och starkaste motstånd vi haft den här säsongen, säger IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell.

Alla i IFK är måna om att understryka att man går in för att vinna alla matcher och att det förstås är full fokus på att gå så långt som möjligt även i ATG Svenska cupen.

-Nu får vi räkna med en nivåhöjning. Önnered är ett lag som aldrig ger sig. Dom liksom vi ha en del nytt den här säsongen och det ska bli kul att mäta krafterna, säger ”Sigge” och påpekar åter att det är full motivation att göra det bästa för att avancera i cupen.

Alla matcher i ATG Svenska cupen inleds som bekant med shoot outs. Eftersom båda lagen spelar i Handbollsligan blir det nu tre chanser var för lagen att göra mål innan spelet inleds.

 Omsättning i Önnered

Det har varit en del omsättning i Önnereds trupp inför den här säsongen. Ny tränare är Pontus Ward Wiklund. Bland nyförvärv märks tre spelare från Danmark, nämligen Mishels Liaba (Fredericia HK), Kristian Tind Kristensen (HC Odense) och Frederik Torp (Vendsyssel Håndbold). Dessutom har Jonathan Wiklund (Anderstorp) och Hugo Forsberg (Lugi) anslutit till ÖHK. Flera spelare är också uppflyttade från de egna leden.

Bland förlusterna från förra säsongen märks Victor Rhodin (Aranäs), Marcus Norrbrink (Mors-Thy i Danmark) Fredrik Teern (RIK), Anton Hedberg (Torslanda), Erik Rudvall (Amo) och Gustav Skagerling som slutat.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!