Cupspelet slut för IFK Skövde

Det blir inget kvartsfinalspel för IFK Skövde HK i ATG Svenska cupen. Tre måls ledning efter första mötet med Ystads IF räckte inte. Onsdagens andra åttondelsfinal vanns av Ystad med 39-29 (18-17).

-Det var en olycklig start på andra halvlek som avgjorde, summerade William Elovson som var IFK:s bäste spelare den här kvällen och fick helt riktigt ta emot pris som matchens lirare hos gästerna.

Motsvarande pris i hemmalaget gick helt självklart till målvakten Erik Hvenfelt som var rena väggen stundtals och stod för 15 räddningar.

IFK-tränaren Kristian Svensson konstaterade att det inte behöver vara en skam att förlora mot Ystad på bortaplan, men det får inte ske på det sätt som dt gjorde den här kvällen.

Jämnt efter första

Ystad vann de inledande shoot-out-skotten med 3-2. Hemmalaget gick upp till femmålsledning innan IFK kom igång riktigt bra. Ledningen för Ystad var bara ett mål i paus, vilket betydde att IFK fortfarande var i förarsätet sammanlagt.

Inledningen av den andra akten blev dock mycket olycklig. Ystad gjorde 5-0 på några minuter och sedan kom aldrig IFK riktigt nära. Time out två gånger räckte inte alls och hemmasegern blev till slut tio mål.

Wille prisad

William Elovson var som nämnts det största glädjeämnet inte bara för sina sju mål.

-Jag är väl nöjd med min offensiva insats, men det är inte godkänt att vi tar så många skitlägen med dålig skärpa. Det gör att vi också tappar bakåt, tyckte William efter matchen.

\"\"

Jonas Samuelsson fortsätter också att vara säker och blev matchens främsta målskytt med tio fullträffar.

Adam Ljungquist kunde inte komma till spel, men nu var Daniel Ekman tillbaka och gjorde det bra före paus.

Oroligt var det att Herman Dyberg fick utgå efter kollision med en Ystadspelare, som renderade i en utvisning. Troligtvis rör det sig om en stukning för Herman..

Matchfakta

Målgörare: Ystads IF: Julius Lindskog Andersson 7, Linus Fernebrand 6, Oskar Joelsson 6, Anton Månsson 6, Jakob Nygren 6, Hampus Karlsson 4, Liam Hultberg 2, Mads Kalstrup 1 och Jonathan Andersson 1.
IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 10, William Elovson 7, Daniel Ekman 4, Erik Sääf 2, Herman Dyberg 2, Jonas Burud 2, Rex Blom 1 och Linus Gustavsson 1.

Straffar: Ystad 4, Skövde 3.

Utvisningar: Ystad 4, Skövde 3.

Publik: 1065. Domare: Johan Gomér och Martin Gomér.