Deppigt sedan IFK tappat i andra

Oavgjort borta för en månad sedan. Men i hemmamötet räckte inte IFK Skövde till. Gästande Alingsås tog en säker seger (30–26) mot ett stukat hemmalag.

En riktigt målexplosion inledde mötet mellan IFK Skövde–Alingsås. Fem mål på mindre än tre minuter. Sedan lugnade det ned sig i en första halvlek där gästande Alingsås hela tiden var i ledning med ett jagande IFK.

Alingsås hade en tremålsledning vid några tillfällen. Underlägen som hemmalaget hämtat upp till 14–14, men med ett par sekunder kvar av halvleken satte gästernas vassaste målskytt för kvällen, Mathias Pedersen, 15–14.

Den ledningen släppte aldrig Alingsåsspelarna ifrån sig.

Under den första halvtimmen gjorde målvakten Victor Bang många räddningar, men returerna hamnade ofta tyvärr hos motståndarna. I den andra halvleken var Bang inte lika lyckosam och Milan Bomastar byttes in, men då var matchen i princip redan körd.

Fem mål i underläge

Efter knappa kvarten hade Alingsås ryckt till 22–17 och såg ut att ha avgjort. Två snabba IFK-mål tände ett litet hopp bland de drygt ett tusen personerna som letat sig till Arena Skövde mitt i julbestyren på måndagskvällen.

Och visst hade hemmalaget chansen att komma närmare.

Men det var inte IFK Skövdes kväll och Alingsås kunde tämligen enkelt gå ifrån till 30–26-seger.

Segern senaste mot Önnered räckte inte för att bryta den negativa trenden

Dåligt självförtroende

– Vi mötte ett IFK som har dåligt självförtroende. Det märktes på deras spel. De tvekar i passningarna och det utnyttjar vi. Starten i den andra halvleken var viktig. Vi kan slappna av och välja rätt lägen att trycka, säger Alingsås tränare Mikael Franzén.

Samma analys gav också IFK Skövdes tränare Henrik Signell.

– Alingsås spelade smart och pressade och stressade oss i lägen där vi tvekade och fick bra utdelning på det. Vi fick jaga för att få mål och hindra mål. Vi gjorde för många misstag för att vinna, konstaterar han.

\"\"

Noterbart: Viktor Halléns reduceringsmål till 23–28 var mål nummer 200 i den blåvita tröjan.

Han stod också för matchens sista mål fram till slutresultatet 26–30.

Till bästa spelare i AHK utsågs Max Granlund. I IFK Skövde gick priset till Daniel Ekman. Sponsorpriset fick Viktor Hallén.

I tabellen ligger IFK Skövde sjua med Aranäs poängen bakom som åtta.  Just dessa båda lag möts i Arena Skövde 27 december. Två dagar senare väntar Hallby borta innan ett månadslångt serieuppehåll för hemma-VM stundar.

Matchfakta

IFK Skövde–Alingsås HK 26–30 (14–15)

Målen, IFK Skövde: Viktor Hallén 7, Bjarni Valdimarsson 3, Jonas Samuelsson 3, Daniel Ekman 3, Fredrik Mossestad 3, Markus Sjöbrink 2, Adam Ljungquist 2, Linus Gustavsson 2, Jonas Burud 1.

Alingsås: Mathias Pedersen 7, Max Granlund 5, Adam Jöhnsson 5, Jonathan Sandberg 2, Rasmus Thorbjörnsson 2, Gustav Jönne 2, Mathias Möller 2, Christoffer Thor 2, Albin Hägglund Junler 1, Jesper Filén 1, Fredrik Hellgren 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 2×2 min.

Domare: Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik.

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...