Det drar ihop sig till säsongsstart

I veckan är det dags för IFK Skövde HK:s elitlag att dra igång säsongen 2023-24 på allvar. Ansvarig är som bekant Kristian ”Krille” Svensson och han ser fram mot att möta truppen igen.

-Det ska bli riktigt skoj och jag känner att det finns en stor förhoppning i gänget, säger Krille inför samlingen nu på torsdag.

Träningsstarten består av ett tre dagar långt hemmaläger.

-Det kommer att handla om både teori- och handsbollpass och givetvis fystester. Nye fysansvarige Agne Bergvall finns förstås också på plats. En del alternativa aktiviteter får killarna räkna med också.

Perioden efter säsongsslutet bjöd som bekant på en hel del dramatik med ekonomi och tränarfrågor inte minst.

-Det blev ändå några riktigt bra veckor. Både ”Robban” Arrhenius och jag är imponerade av hur alla tog sig an de nya förutsättningarna. Nu känner jag starkt att vi alla har full fokus på det som komma skall, säger Krille.

Träningar varvas med matcher

Tiden fram till ligastarten borta mot Önnered den 16 september varvas med träningar och ett antal matcher.

Först ut blir ett möte med Alingsås på bortaplan onsdagen den 2 augusti. Därefter blir det fredag till söndag 4-6 augusti en miniturnering på hemmaplan där norska Halden och nya elitlaget HF Karlskrona medverkar. IFK möter Karlskrona på fredagen, Halden och Karlskrona spelar på lördag och på söndag är IFK:s tur att ta sig an Halden. Matcherna spelas i Arena C.

-V i hoppas förstås att det finns intresse för handboll och vi tror att Arena C kan vara lagom stor för en försäsongsturnering.

Cupen före seriestart

Efter en ren träningsvecka blir det möte med ligakollegan Aranäs borta den 17 augusti. I månadsskiftet augusti-september drar tävlingssäsongen igång med tre matcher i ATG Svenska cupen enligt nedanstående program:

26/8 Uppsala HK borta

30/8 Amo HK hemma

2/9 Tyresö handboll borta

-Naturligtvis ska det bli väldigt kul att spela matcher igen. Jag tycker att vi fått ihop ett bra försäsongsprogram, summerar IFK-tränaren.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!