DRAMAT FORTSÄTTER I FEMTE AVGÖRANDE

Det blir en femte avgörande match i kvartsfinalserien mellan IFK Skövde och Önnereds HK. Efter en ny jämn, ganska målfattig och dramatisk tillställning kvitterade Önnered till 2-2 i matcher efter 23-22 (13-9).

Alla i IFK  var upprörda efter matchen. William Elovsons kvittering till 23-23 i slutsekunderna dömdes bort – hur domaren kunde hitta ett fel där förstod ingen hos gästerna i den fullsatta ÖHK-hallen.

På tisdag gäller det

Nu blir det alltså slut på kvartsfinalen på tisdag i Arena Skövde. Biljetterna till matchen finns redan till försäljning. Vi kan nog räkna med ett fullsatt Arena Skövde denna kväll!

Dåligt utdelning före paus

IFK gjorde 1-0 och 2-1, men sedan kom Önnered mer och mer samtidigt som målvakten Sebastian Abrahamsson tog över 50 procent av IFK-avsluten.

IFK började andra halvleken bra och hade kvitterat till 15-15 med mindre än tio minuter spelad. Resen blev så jämn och dramatisk som vi vant oss vid i de här kvartsfinalerna. ÖHK var i ledning, men när Jonas Burud reducerade till 23-22 med en och en halv minut kvar fanns chans till förlängning.

Försvarsspelet starkt

Anton Hagvall gjorde åter en stark insats i målet med närmare 35 i räddningsprocent. Försvarsspelet i stort var också bra. Jonas Samuelsson fick rättmätigt pris som bäste IFK-are. Alla är nu laddade till ett avgörande hemma!

I hemmalaget var Pelle Segertoft bäste utspelare men den store matchvinnaren var förstås Abrahamsson i målet.

Matchfakta:
Målgörare: IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 7, William Elovson 3, Jonas Burud 3, Marcus Sjöbrink 2, Viktor Hallén 2, Adam Ljungquist 2, Jesper Jensen 1, Daniel Ekman 1 och Anton Hagvall 1. Önnereds HK: Pelle Segertoft 6, Hugo Forsberg 4, Andreas Bergh 3, Måns Fredriksson 3, Mishels Liaba 2, William Bengtsson 2, Anton Blickhammar 1, Alfred Ehn 1 och Pontus Zetterman 1.
Utvisningar: Skövde 3, Önnered 2. Straffar: Skövde 3, Önnered 3.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström.

Publik: 1 285 personer.

Matchens lirare: Skövde: Jonas Samuelsson. Önnered: Pelle Segertoft.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström