Dubbelmöten med Alingsås väntar

Nu är det dags för IFK-arna att vandra mot nya utmaningar! Det är inte bara IFK Skövde och Alingsås HK som ska mötas i ett spännande möte i Handbollsligan den här veckan. I div II är det på lördag dags för en drabbning mellan HK Skövde och HP Alingsås.

-Det är alltid lite extra kul att möta Alingsåslagen, säger juniorledaren Peter Johansson.

Hårt jobb gäller

Elitlaget har som bekant haft det jobbigt den senaste tiden.  Tre ligaförluster följdes av nederlag i cupen mot Kristianstad.

-Det gäller bara att fortsätta jobba hårt tillsammans. Vi analyserar och reflekterar förstås, men det allra viktigast är att lägga ner stor energi vid varje träning och match för att komma tillbaka på vinnarbanan igen, säger IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell.

På onsdag är det alltså Estrad Arena i Alingsås som gäller. Alingsås blandade en del i inledningen av serien, men tycks ha kommit igång bättre och bättre. Fyra vinster i ligan och senast i söndags vann AHK första kvartsfinalen i ATG Svenska cupen mot HK Malmö.

-Det är alltid trevligt att möta Alingsås. Vi kommer till match med samma gäng som senast. Givetvis är det fokus inte minst på att få till ett bättre försvarsspel än senast, säger IFK-tränaren.

Stort publikstöd

Mötena mellan Skövde och Alingsås benämns ju ofta lite som derbyn. Det kommer säkert att bli ett bra tryck på läktarna på onsdag. En stor klack från Skövde tar sig till Alingsås för heja på de sina. Två bussar med IFK-anhängare tar sig till Alingsås.

-Det blir glädjande nog ett 40-tal som åker med i vår supporterbuss, berättar Kjell Albansson i IFK:s seniorklubb som arrangerar den resan.

Dessutom kommer en buss med hela juniortruppen och några extra supportrar – totalt 45 personer.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!