Effektiv spurt av HK – åter på vinnarspåret

Med viss möda och mycket besvär är HK Skövde åter uppe på vinnarspåret.

I en match med två ansikten besegrades till sist ett tufft spelande Stenungsunds HK med 32-30 (13-17).

– Riktigt bra gjort av grabbarna att vända på det stora underläget, som mest med fem bollar, är HK-coachen Peter Johanssons spontana kommentar efteråt.
Hemmalaget vann den andra halvleken med 19-13. Och nådde alltså åter upp till det förnämliga målsnittet (32) som är bäst bland samtliga lag i div 2 västra.
Peter Johansson igen:
– Det gläder mig. Vi tuffar på och biter ihop även när det går emot som före paus ikväll.

Långa mållösa perioder
Tekniska fel, missade avslut, och en duktig målvakt hos gästerna gav flera mållösa HK-perioder; på lååånga sju, sex respektive fem minuter under resans gång.
Men det attackglada hemmalaget sprutade också in mål på kort tid när det verkligen behövdes. Som när 7-9 blev 10-9 på 53 sekunder och när 13-17 i paus vändes till 20-19 (= 7-2) på drygt sex minuter i upptakten på andra akten.

Sa ni något speciellt i pausen?
– Inte mer än att vi skulle vara mer aggressiva bakåt och lite mer kliniska i våra avslut. Jag tycker att vi fick gehör båda vägarna, sammanfattar Peter Johansson.

Viktiga mål av Brodow
Alexander Skoogs andra halvlek i kassen och Simon Brodows outtröttliga tvåvägsspel, inklusive åtta fullträffar, stack ut under vändningen. Simon (bilden) skickade exempelvis in de viktiga målen nummer 28, 30 och 31 på sluttampen när gästerna kroknade efter ledning sista gången vid 27-26.

Dessutom ska vi notera två \”mini-comebacker\” som tillförde laget både bredd och kapacitet. Då avser vi Jacob Gustavssons försvarsspel plus tre pytsar (nummer 24, 25, och avslutande 32:an ) efter annars lång frånvaro i just målprotokollet på grund av skada. Därtill överårige Herman Dybergs kantspel som gav fem streck i samma protokoll.

Peter Johanssons slutord:
– Vi håller oss på kvalplatsen bakom ledande HK Country. Och nästa gång möter vi HP Alingsås i en toppfajt. Framförallt drar vi ifrån lagen på undre halvan. Och än en gång har vi visat att vi orkar stå emot tyngre och äldre seniorer.

Målskyttar, HK: Simon Brodow 8, Linus Gustavsson 6 (1 straff), Isak Borg 5, Herman Dyberg 5, Jacob Gustavsson 3, Gustaf Karlsson 2, Theodor Arrhenius 1 (straff), Alfred Gustafsson 1, Wilmer Gustafsson 1. Stenungsunds bäste målskytt var Dante Rangert med åtta.

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson

KOMMANDE MATCHER:
HK Skövde spelar nästa gång onsdagen den 25 januari kl 19.30. Även då hemma i Arena C när toppkonkurrenten HP Alingsås kommer på besök.
Blå Kamraterna (BK) har match redan nu på torsdag, den 19 januari, mot serieledande KFUM Trollhättan i division 3 Väst norra. Avkast kl 19.30 i Arena C.
Väl mött!

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...