ELITKONTRAKT FÖR JACOB

#24 Jacob Gustavsson

Strax före avkast i skärtorsdagens serieavslutning mellan FIK Skövde och Lugi HF presenterades att Jacob Gustavsson skrivit på ett elitkontrakt.

– Det känns givetvis jättekul. Att få fortsätta träna och utvecklas i den här miljön är helt enkelt sjuk roligt, säger Jacob som fyller 20 år i början av maj.

Marcus Litborn i IFK:s sportgrupp gläds åt att föreningen kan fortsätta att förlänga med egna produkter.

– Det är viktigt för oss. Jacob har tagit chansen och visat att han har stora möjligheter att utvecklas vidare och bli en del av vår framtid, säger Marcus.

IFK-are sedan A-pojkåldern

Jacob har HK Country som moderklubb och kom till IFK redan som A-pojk. Den här säsongen har han med lärlingskontrakt varvat spel i HK Skövde med att tillhöra elittruppen både när det gäller träningar och att ingå i elittruppen vid matcher.

Tidigare på säsongen var han borta en del på grund av rygg- och axelskador. Nu är Jacob tillbaka fullt ut och I senaste hemmamatchen blev det ligadebut med första målet.

– Att successivt få tillfälle att få mer speltid och utvecklas är mycket inspirerande, säger Jacob som alltid sett sig som en niometerspelare.

Jacob tog studenten förra våren och utöver handbollen är det jobb på Eriksdalsskolan som gäller.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!