Elva mål av Rex i kryssmatch mot Sävehof

Ledning med 26-23 i slutskedet räckte inte till vinst. Istället fick IFK Skövde nöja sig med oavgjort och 26-26 (11-11) i torsdagens sena kvällsmatch med IK Sävehof i Partille Arena. Rex Blom var IFK:s store spelare den här gången och slog personrekord med inte mindre än elva mål.

-Så här strax efter slutsignalen känns det som en förlust. Vi förde ju ändå stor del av matchen och just nu är jag mest besviken, tyckte IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell.

Svängig match

Det blev en svängig match mellan två lag som hade många spelare på skadelistan. IFK fick åka till Partille utan Markus Sjöbrink och William Elovson och sedan tidigare saknades ju både Daniel Ekman och Viktor Ljungquist.

Efter 4-3 till Sävehof kom IFK igång bra samtidigt som Victor Bang storspelade i målet. Fem raka IFK-mål gav ledning med 8-4. Detta följdes sedan av elva mållösa minuter och Sävehof kunde komma igen. 11-11 i halvtid sedan hemmalaget gjort mål en halvsekund före paussignalen.

\"\"

Victor Bang hade 45 i räddningsprocent och två straffräddningar de första 30 minuterna, men Simon Möller i hemmakassen hade också över 40 procent.

IFK-försprång länge

IFK började även andra halvlek bra och hade fyra måls ledning ganska snabbt. Kristian Svensson fick utgå under en period på grund av skada och Sävehof kunde åter gå i kapp. Det såg ändå ut som IFK skulle klara av detta. 20-24 på tavlan med mindre än tio minuter kvar och sedan även 23-26. Sävehof spelade mot slutet 7-6, vilket var givande och hemmalaget räddade oavgjort genom matchens sista tre mål.

Rex stora match

Rex Blom gjorde alltså hela elva mål och hade förtjänat att bli matchvinnare på det.

-Normalt ska man väl vara nöjd med poäng borta mot Sävehof, men jag tycker att vi borde klarat av att vinna det här, summerade Rex från TV-kameran efter matchen.

Många fick slita hårt med tanke på skadesituationen. Beröm för det men tillsammans med Rex ska förstås Victor Bang hedras för en ny stark insats. Försvarsspelet i stort måste totalt sett få högsta betyg.

Sigge Signell vill också understryka att det fanns mycket positivt att ta med sig den här kvällen.

-Försvars- och målvaktsspelet var starkt och vi hittade även bra lösningar framåt. Det finns ändå mycket att glädjas åt och att vi har tre poäng efter två match känns bra.

Sebastian Karlsson bäst

I Sävehof – som också saknar ett antal spelare – var Sebastian Karlsson klart bäst med sina åtta mål. Bröderna Möller var också framträdande.

Målskyttar:

IFK Skövde HK: Rex Blom 11, Bjarni Valdimarsson 4, Kristian Svensson 3, Jonas Samuelsson 2, Adam Samuelsson 2, Viktor Hallén 2, Fredrik Mossestad 1 och Jesper Jensen 1.

IK Sävehof: Sebastian Karlsson 8, Felix Möller 5, Alexander Westby 4, Marcus Lennerås 3, Pontus Brolin 3, Oli Mittun 1, Gzim Salihi 1 och Lasse Mathias Pedersen 1.

Domare Widell/Åström.

Utvisningar: IFK Skövde 4, Sävehof 2. Straffar Sävehof 3, Skövde två.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...