EN FANTASTISK IFK-SÄSONG I SIFFROR

Handbollssäsongen 2023-24 är för IFK Skövde HK till stora delar över. En blick tillbaka visar att föreningen har mycket att vara stolt över. När vi presenterar verksamheten i siffror är det lätt att bli lite bländad…

Skadevi Handbollscup stor succé

Skadevi Handbollscup 2023 blev på alla sätt en succé och stor framgång både sportsligt och ekonomiskt.

Inte mindre än 443 lag deltog i de olika åldersklasserna. Det innebar 1 078 matcher. Matcherna krävde 116 domare i många hallar den första helgen i november. På olika sätt var fler än 600 volontärer engagerade.

– Vi är oerhört nöjda med hela cupen. Inte minst vill jag också rikta ett tack till Skövde kommun som såg till att det fungerade bra med både hallar och övernattningsmöjligheter för våra gäster, säger klubbchef Johan Gustavsson.

Över 500 ungdomar i Handbollsfabriken

IFK har alltid haft en bred och stor ungdomsverksamhet. Inget undantag den här säsongen. Totalt har 521 ungdomar varit verksamma i olika lag och åldersklasser. Det i sin tur har inneburit 108 ledare som sett till att hålla igång ungdomarna.

Vi kan konstatera att 588 matcher spelats i serier. Dessutom har det varit sex ungdomsfestivaler för U 8- och U-9-killar. I olika turneringar handlar det om 520 matcher.

– Engagemanget från de unga IFK-arna och deras ledare är fantastiskt att ta del av. Att bygga verksamhet underifrån och skapa spelare till våra äldre lag är oerhört viktigt, säger ungdomsansvarig Krister Billström.

Aktiviteter med partner

En rad uppskattade aktiviteter med IFK:s partner kan också noteras. Exempel på föreläsare är Magnus Green, Sparbanken Skaraborg, som talade om världsekonomin, samt Mattias Friman, Sportson, som pratade förmånscyklar. Amalia Krantz, bedrägeriexpert hos Nordea, har också gästat med ett mycket uppskattat föredrag.

Många evenemang vid matcher

Evenemang i samband med matcher har vuxit ut stort och Blå Torget har blivit den naturliga samlingsplatsen. 18 matchevenemang går det att se tillbaka på. Det handlar om happenings som uppsnack i form av intervjuer, Dj på plats och mycket annat.  Gästande utställare har också funnits på Blå Torget. Det har bland annat handlat om UF-företag, brottsofferjouren och Skövde Saints Baseball/Softboll.

– Vi får mycket bra respons från våra gäster och kommer att fortsätta utveckla Blå Torget som den givna samlingspunkten, säger marknadsansvarige Marcus  Dahl.

Antalet besökare på VIP-restaurangen var 1 786 och på Blå Torget har 450 företagskunder varit på plats för att nätverka, ladda upp med mat, dryck och härligt umgänge.

Vid elitmatcherna har över 100 volontärer varit verksamma i olika roller.

Stor ökning av publiken

Glädjande nog ökade också publiksiffran denna säsong och det med hela 23 procent. Snittet för ligan och slutspelet hamnade på 1 581.

– Vi känner stolthet över ökningen och att vi har haft många matcher med en fantastisk stämning i Arena Skövde, säger klubbchef Johan Gustavsson.

Fotnot: Det finns fler volontärgrupper än ovan nämnda. För Skadevi finns en volontärsgrupp med elva deltagare och en för Sport Ungdom en med åtta medlemmar.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström, Bo Capaldi, IFK Skövde HK

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!