En topphalvlek inte nog mot Ystad

IFK Skövde gjorde en mycket stark första halvlek när kvartsfinalserien mot Ystads IF drog igång på tisdagskvällen. Ledning i paus med 15-10 räckte dock inte långt. Ystad stod till slut som segrare med 27-22.

-Vi får ta till oss vår första halvlek, ladda om och satsa på revansch på fredag i Arena Skövde, summerade Henrik ”Sigge” Signell.

IFK-tränaren tyckte förstås att första halvlek var väldigt bra.

-Sedan startade Ystad bra efter paus och fick bra utdelning, medan vi inte alls var så effektiva som i första. Vi skapar lägen men är inte tillräckligt kyliga helt enkelt.

Mycket var så bra

I första halvlek var mycket bra ur IFK-synpunkt. Victor Bang i mål svarade för många fina räddningar, försvarsspelet stämde och inte minst var kontringsspelet lysande. IFK tog snabbt en rejäl ledning och ledde med både sex och sju mål.

Den stora ledningen åts snabbt upp efter paus och efter mindre än en kvart var hemmalaget i ledning . De sista tio minuterna rann det sedan iväg och 17-7 till Ystad i andra halvlek var givetvis dystert.

-Ystadspelarna fick förstås energi när dom så snabbt kunde ta in vår stora ledning efter paus. Vi får analysera och komma igen, var Daniel Ekmans kommentar framför TV-kameran.

Pris till Jonas

Jonas Samuelsson fick pris som bäste IFK-spelare. Många fler ska ha beröm för strålande spel de första 30 minuterna. Vi nöjer oss med det idag  och ser fram mot långfredagens kamp i Arena Skövde!

-Vi behöver verkligen publiken stöd på fredag. Dom kan bli vår åttonde spelare, säger Henrik Signell och hoppas på storpublik.

Matchvinnare

Ystad hade två riktigt stora matchvinnare. Erik Hvenfelt kom in i målet och hade totalt en räddningsprocent på en bit över 50 procent. Den store spelaren var Jonathan Svensson med sina nio mål.

Mathfakta

MålgörareYstads IF: Jonathan Svensson 9, Kim Andersson 6, Ebbe Stankiewicz 4, Anton Månsson 3,Mads Kalstrup Honoré 2, Filip Stenmalm 1, Julius Lindskog Andersson 1 och Johan Dalin 1.

IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 6, Viktor Hallén 6, Daniel Ekman 3, Bjarni Valdimarsson 2, Jonas Burud 2, Marcus Sjöbrink 2 och Linus Gustavsson 1

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström. Publik: 1 427

Utvisningar: Skövde 2. Straffar: Ystad 3 och Skövde 2

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...