Femte raka segern kom mot Aranäs

IFK Skövde noterade femte raka ligasegern när HK Aranäs besegrades på onsdagskvällen med 34-32 (17-13). Även om IFK aldrig var i underläge var det spännande in i slutet innan Viktor Hallén (bilden) kunde sätta matchens sista och direkt avgörande mål.

Efter de imponerande segrarna mot topplag blev väl inte det här en glänsande tillställning, men IFK kämpade och slet berömvärt inför den stora publiken. Totalt 66 mål under 60 minuter vittnar också om att detta in var målvakts- eller försvarsspelens kväll.

Efter en lite trevande inledning drog IFK ifrån och ledde till synes trygg i paus. Aranäs startade andra halvlek med tre mål och så var det match igen. IFK  återtog dock kommandot men tre, fyra måls överläge knappades ändå in. Särskilt under en period – då kvällens bäste IFK-are Daniel Ekman fick utgå en stund på grund av en skada – kämpade Kungsbackalaget till sig spänning i matchen. In i slutminuten var ledningen bara ett mål.

\"\"

Många kämpainsatser

Med William Elovson och Erik Sääf borta var det många som fick jobba extra hårt. Förutom Daniel Ekman och skyttekungen Jonas Samuelsson – åtta mål denna gång – förtjänar några spelare extra beröm. Linus Gustavssons första halvlek och Adam Ljungquists andra var särskilt utmärkande.

Matchfakta

Målgörare IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 8, Daniel Ekman 6, Adam Ljungquist 5, Viktor Hallén 4, Linus Gustavsson 4, Jonas Burud 3, Magnus Sjöbrink 2, Jesper Jensen 1 och Rex Blom 1.

HK Aranäs: Jonas Haugsgjerd 5, Viktor Rohdin 5, Petter Donaldson 5, Robert Ladan 5, Mikkel Junggaard Beck Jörgensen 4, Morten Pedersen 2, Rasmus Nyman 2, August Svensson 2. Alvin Lindvall 1 och Oscar Lindqvist 1.

Straffar Skövde 3, Aranäs 2. Utvisningar Skövde 1, Aranäs 3.

Domare: Markus Winberg och Michael Sandström.

Publik 1 589 personer.

Matchens lirare: Aranäs Mikkel Junggaard Beck Jörgensen. Skövde: Jonas Samuelsson. ICA-maxipriset Adam Ljungquist.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström