Fjärde raka kom mot Kristianstad!

IFK Skövde HK fortsätter att göra storartade insatser. På lördagseftermiddagen noterades fjärde raka segern i ligan när svenska mästarlaget IFK Kristianstad besegrades på bortaplan med 29-26 (14-10). Anton Hagvall gjorde en jättematch i målet med 40 i räddningsprocent.

Efter segrarna mot Sävehof, Ystad och Hammarby kom IFK till Kristianstad med stort självförtroende. Efter snabbt ledningen med både 3-0 och 4-1 var IFK i förarsätet hela matchen. I första halvleken var ledningen både fyra och fem mål flera gånger.

Efter paus såg Andreas Cederholm med tre snabba mål till att det blev lite spänning. Närmare än två mål bakom Skövde kom dock aldrig hemmalaget.

Efter en dryg kvart spelad fick Daniel Ekman rött kort. Adam Ljungquist fick större roll och Skövde hade inga problem att hålla undan. Femmålsledning fem minuter kvar krympte visserligen men segern var aldrig hotad.

Många utropstecken

I första hand var det förstås lagmaskinen som gjorde en ny storstilad insats. Ändå måste några matchvinnare framhållas extra. Anton Hagvall steg in i målet från början och noterades för 17 räddningar totalt och 50 procent i första halvlek.

\"\"

William Elovson producerade återigen och gjorde sju mål. Lika många svarade Jonas Burud för som kanske noterades för sin bästa match hittills i IFK-tröjan. Målmaskinen Jonas Samuelsson fortsätter också att leverera. Men stort plus till alla och det var med rätta en mycket nöjd IFK-tränare Kristian Svensson som var stolt över sitt manskap i TV-intervjun efter matchen.

Ceder niomålskytt

I Kristianstad finns som bekant flera spelare med Skövdebakgrund. Andreas Cederholm blev matchens bäste målskytt. Victor Bang kom också med i målprotokollet och Matias Helt för ett antal målgivande passningar. Noterbart var att storskytten Marcus Olsson inte gjorde ett enda mål.

Matchfakta

Målgörare: IFK Skövde HK: Jonas Burud 7, William Elovson 7, Jonas Samuelsson 6, Viktor Hallén 3, Daniel Ekman 3, Marcus Sjöbrink 1, Rex Blom 1 och Adam Ljungquist 1.

IFK Kristianstad: Andreas Cederholm 9, Albin Selin 6, Victor Kleve 2, Mathias Helt 2, Ludvig Åström 2, Zoran Bozic 2, Victor Bang 1, Anton Hallbäck 1 och Emil Frend Öfors 1

Domare: Johan och Martin Gomér.

Matchens lirare: Skövde Anton Hagvall. Kristianstad: Albin Selin.

Utvisningar: Skövde 7 (varav ett direktrött kort) Kristianstad 1.

Straffar: Skövde 2, Kristianstad 4.

Publiksiffra: 3 998

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström