Förlust i toppmötet mot Kristianstad

Det var länge en oviss match när IFK Skövde HK gästade serieledande IFK Kristianstad på onsdagskvällen. Till slut blev det ändå en klar hemmaseger och siffrorna skrevs till 29-22 (17-15). Att Victor Bang (bilden) åter storspelade i målet hjälpte inte då Kristianstad i Gustaf Banke hade matchens store matchvinnare med mycket hög räddningsprocent.

Henrik ”Sigge” Signell konstaterade efteråt att Kristianstad vunnit rättvist.

-Över 60 minuter är dom lite skarpare och tyngre än vad vi är. En del misstag vi gör blir kostsamma som innebär att det rinner iväg mot slutet, summerar Signell.

Bra start

Skövde började matchen bra . Länge var det också jämnt i första halvlek, men ett antal tekniska fel blev kostsamma och hemmalaget gick till pausledning med två bollar.

Om det var lite av målfest i första halvlek blev det målvakterna som såg till att hålla siffrorna nere i andra akten. Victor Bang gjorde en rad mycket fina räddningar. Trots dubbelutvisning vann Skövde det fyraminuterspasset och närmade sig och hade 20-20 en dryg kvart från slutet. Den store matchvinnaren i hemmalaget blev Gustaf Banke som tog det mest i sista delen av matchen.

Samtidigt gör de blåklädda IFK-spelarna lite för många misstag. Totalt 15 tekniska fel är förstås inte godkänt.

-Vi får lära oss av misstagen och komma igen. Det är ju också så att vi förlorar mot ett väldigt bra lag, är Henrik Signells slutsummering.

Sjätte raka Kristianstadssegern

Kristianstad har startat serien med idel segrar. Att det nu blev seger mot Skövde innebar förstås stor glädje i hemmalägret. De senaste sex matcherna i Kristianstad lagen emellan har ju slutet med Skövdesegrar.

Många starka spelare finns det förstås i dagens Kristianstad – flera med anknytning från tidigare i Skövde. Andreas Cederholm blev efter Anton Hallén (8 mål) bäste hemmamålskytt med sex fullträffar. Matias Helt Jepsen var också tongivande.

Matchfakta

Målskyttar Kristianstad:  Anton Hallén 8, Andreas Cederholm 6, Matias Helt Jepsen 3, Markus Olsson 3, Philip Henningsson 3, Zoran Bozic 2, Alfred Ehn, Gustaf Banke, Ludvig Åström, Emil Fred Öfors 1 var.

Målskyttar Skövde:  Viktor Hallén 5, Jonas Samuelsson 3, Bjarni Valdimarsson 3, Kristian Svensson 3, Markus Sjöbrink 2, Jonas Burud 2, Rex Blom 2, Fredrik Mossetad och Adam Ljungquist 1 var.

Utvisningar Kristianstad 2, Skövde 5, Straffar: Kristianstad 5, Skövde 2.

Domare: Jasmin Kliko och Richard Carnbro

Text: Bengt Andersson Foto Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...