Första svenska förlusten i U 20-EM

IFK Skövde-spelarna Adam Ljungquist och William Elovson fick på tisdagskvällen vara med om första svenska förlusten i U 20-EM i Portugal. Serbien blev för svårt och vann med 32-27 (15-12).

Första halvlek började illa för Sverige med 0-4 och svensk time out  efter 5:30 min, 1-9 och en andra svensk t o efter 11:45. Serbien hade kommandot under nästan hela halvleken. I 25 minuter spelade Serbien med stort tålamod och kreativitet med niometersspelaren Stefan Dodic i spetsen. Svenskarna hade problem med ett offensivt försvarsspel och en storspelade Savo Zekic i mål (90% efter 16 min).

Vid ställningen 5-15 efter 24:30 tog Serbien time out och efter några snabba mål fick Sverige luft under vingarna och krigade sig ikapp till 12-15 i paus. Mycket tack vare fint målvaktsspel av Alexander Lindén och mer fart i både kontrings- och anfallsspel.

Sverige närmade sig

Lagen bytte mål med varandra de första 10 minuterna av andra halvleken. Sverige närmade sig och gick till 17-19 innan Serbien rann ifrån igen till 19-25 efter 45 minuter. Sista fjärdedelen av matchen sänktes tempot i matchen, troligtvis på grund av värmen i Portugal. Detta utnyttjade Serbien till fullo och trots att Sverige försökte forcera på slutet kan Serbien till slut vinna med fem bollar.

Målvakt bäst

Bäst i Sverige för dagen och utsedd till matchens lirare blev Alexander Lidén (45 procent i räddningar) medan Stefan Dodic välförtjänt fick priset i vinnarlaget.

Nu blickar vi framåt till morgondagens måstematch mot Tyskland om en plats i semifinalen. Matchstart kl 20.30.

Svenska målgörare: Julian Sjögren 7, Kaspar Palmar 5, Mikael Helmersson 3, Tobias Ljungmark 3, Felix Möller 3, Adam Ljungquist 2, Albert Månsson 2, Assar Kammenhed  och Herman Josephson 1 var.

Redan på onsdag kväll går nästa match. Då väntar Tyskland i sista huvudrundan och den matchen blir direkt avgörande om Sverige ska avancera till semifinal.

Sammanfattat av Krister Billström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...