Från skogen tillbaka på handbollsplanen

\"\"

Torsdag eftermiddag, med avkast redan kl 17 i Kungsbacka, spelar IFK Handboll och elitlaget nästa träningsmatch.
Inför mötet med HK Aranäs ställde vi några frågor till IFK-tränaren Kristian \”Krille\” Svensson.

 

Med en månad kvar till seriestart – hur är läget i truppen?

– Viktor Hallén är nu redo för årets matchpremiär. Linus Gustavsson likaså, tillbaka i träning hos oss efter JVM-spel. Dessutom kommer Jesper Jensen och Victor Siem åter efter sina lättare skador senast. Däremot får Markus Sjöbrink och Erik Sääf vila sina kroppar den här matchen. Även Theodor Lindahl, som stukade foten vid onsdagsträningen, får stå över. Det kommer en tuff vecka senare med tre cupmatcher på åtta dagar.

 

Ni hade en annorlunda helg senast – helt fri från handboll?

– Vi ägnade oss istället åt andra aktiviteter och teambuilding. I torsdags besökte vi Räddningstjänsten och fick aktivt pröva vilka strapatser ett sådant yrke innebär. Svettigt och tungt värre, kan jag säga. Fredag och lördag tillbringade vi i skogen under primitiva förhållanden; med bl.a försök till sömn under eget byggt vindskydd. Följt av frukost i det fria med \”varma koppen\”. Alla upplevde detta som både roligt och stärkande. Åtminstone när vi återvände till vardagen och tryggheten…

 

\"\"

 

Efter att hittills ha spelat tre träningsmatcher är ni fortfarande obesegrat?

– Skoj i sig. Men vi ser mer till processen, lagbygget, och utvecklingen, än till resultaten. Mot Aranäs avser vi fortsätta att gå runt på många spelare. Och helst att många bidrar i målprotokollet, som mot Karlskrona och Halden (tolv målskyttar för IFK i båda matcherna).

OBS! Matchen borta mot HK Aranäs spelas utan publik, läs mer här!

 

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson
Foto: IFK Skövde HK

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!