Fredrik Mossestad ny lagkapten

Fredrik Mossestad blir IFK Skövde HK:s lagkapten den kommande säsongen. Fredrik efterträder Adam Samuelsson som avslutat sin karriär.

-Det känns givetvis som ett hedrande uppdrag. Att bli den förste icke-svensk som får den äran att vara lagkapten för IFK är onekligen lite extra kul, säger Fredrik sedan nyheten offentliggjorts under veckoslutets träningsläger på hemmaplan.

När Fredrik fick förfrågan kände han det naturligt att ta på sig uppdraget.

-Det kommer inte innebära några förändringar utåt. Jag står bakom det IFK Skövde representerar och det handlar om att fortsätta på det andra gjort, säger 28-åringen som nu går in i sin tredje säsong i den blåvita tröjan.

Nöjd tränare

IFK:s tränare Henrik Signell är mycket nöjd med att Fredrik vill ta sig an det ärofyllda uppdraget i den blå tröjan.

-Fredrik har under sina två säsonger i IFK visat sig vara ett föredöme både på och utanför planen. Han står för alla de egenskaper och värderingar som vi värnar om, säger IFK-tränaren.

Fotnot: Fredrik kom till IFK till säsongen 2020-21 från norska klubben Fyllingen/Bergen. I januari i år förlängde Fredrik kontraktet med IFK för ytterligare två år.

Facit så här långt i IFK-tröjan är 52 elitmatcher och 153 mål, 21 slutspelsmatcher (53 mål) samt tre Europacupmatcher och fem mål.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström/Marcus Dahl

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!