Fredrik Mossestads sista säsong i IFK Skövde

IFK Skövdes lagkapten Fredrik Mossestad lämnar Skövde efter den här säsongen för nya utmaningar.

-En handbollskarriär är inte så lång och när det nu dök upp nya möjligheter kändes det inte som jag kunde tacka nej. Mina tre år här har varit så bra – eller till och med bättre än vad jag hoppades på då jag kom till Skövde, tycker den 29-årige norrmannen.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström säger att det så klart blir kännbart att förlora Fredrik.

-Det förstår alla. Han är en fantastisk person till att börja med men samtidigt också en väldigt, väldigt duktig handbollsspelare som under sin tid i Skövde bidragit med  mycket till klubben, laget och sina medspelare, säger Nyström.

Framgångsperiod

Fredrik konstaterar att två SM-finaler och ett gäng med goda kompisar är något han aldrig kommer att glömma.

-Att jag även fått möjlighet att vara lagkapten i denna fina föreningen här säsonger är något jag är väldigt tacksam och stolt över. Jag vill tacka alla i föreningen som alltid ställer upp för oss – även i motgången som vi upplevt den senaste tiden. Att gå till någon annan svensk klubb skulle aldrig vara aktuellt.

Del av idrotten

Uffe Nyström konstaterar att spelare kommer och går är en del av idrotten.

-Det är också ett tecken på att Fredrik och vi gjort något bra på senare år. Jag önskar Fredrik all lycka i världen i sin nya miljö. Det kommer gå hur fint som helst, säger IFK:s sportchef.

Fredrik Mossestad vill också framhålla att IFK har Sveriges bästa fans och att det kommer att behövas när laget ska vända på den svåra perioden.

– Nu tror jag verkligen att vi kan resa och lyfta oss mot ett slutspel där allt kan hända. Vi ska ge allt, garanterar lagkaptenen.

Fredriks kommande klubbadress offentliggörs nästa vecka.

Fotnot: Fredrik kom till IFK till säsongen 2020-21 från norska klubben Fyllingen/Bergen. Facit så här långt i IFK-tröjan är 52 elitmatcher och 153 mål,  21 slutspelsmatcher (53 mål) och tre  Europacupmatcher med tre mål.

Text: Bengt Andersson Foto: Bengt Andersson

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!