Full fokus på kvartsfinal 3

Efter de två inledande kvartsfinalerna mot Ystads IF är det nu full fokus från IFK Skövde HK:s horisont för att säsongen inte ska ta slut på tisdag kväll.

-Det har varit två jämna matcher där marginaler har avgjort, sammanfattade IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell efter hemmaförlusten på långfredagen.

Påskdagen och annandagen har IFK-arna ägnat åt träningspass och genomgång av de första matcherna.

-Jag tycker absolut att vi kan vinna i Ystad. Då vänder ju serien hem till Skövde igen och allt kan hända. Vi ska i varje fall sälja oss väldigt dyrt, är IFK-tränarens mycket tydliga budskap.

Fredrik Mossestad är sjuk och kan inte följa med till Ystad. Jesper Jensen är däremot tillbaka i truppen .

Två semifinalister klara

Redan på påskdagen blev Hammarby och IFK Kristianstad klara för semifinal. Hammarby besegrade Alingsås med 29-26 och säkrade kvartsfinalserien till 3-0. IFK Kristianstad gjorde samma resa mot Aranäs och vann sista kvartsfinalen med klara 36-30. Hammarby-Kristianstad väntar nu i semifinal – för övrigt en repris på finalen i ATG Svenska cup tidigare på säsongen.

IK Sävehof har mer än ett ben i semifinal efter att ha krossat Eskilstuna Guif i de båda första matcherna. Sävehof har gjort 85 mål (!) tillsammans i de båda första mötena efter 45-27 och 40-28. Den tredje kvartsfinalen i den serien går i Partille på torsdag.

Kvartsfinal 3: Ystads IF-IFK Skövde HK i CMore tisdag kl 19.00.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!