Fyra framtidshopp redo för A-truppen

Fyra ungdomar ur IFK Skövdes egna led finns på plats när A-truppens försäsong nu är igång. Theodor Lindahl, Isak Borg, Simon Brodow och Jacob Gustavsson heter 19-åringarna som nu kommer att tillhöra elitlaget inför säsongen 2023-24. De fyra uppflyttade spelarna kommer från det framgångsrika P04-laget där också högernian Linus Gustavsson tillhör samma årgång.  Han kom in i A-truppen redan inför förra säsongen.

Så här säger de fyra nykomlingarna om den nya utmaningen:

Theodor Lindahl, vänsternia:
-Det ska bli mycket spännande att få vara en del av A-truppen. Nu kommer jag få chansen att fortsätta utvecklas som spelare i IFK Skövde. Efter några skador och operationer är jag nu helt redo för nya utmaningar. Min styrka är nog mitt skytte.

Isak Borg, högersexa:
-Jag väntar mej inte att få mycket speltid men är övertygad om att jag kommer lära mycket. Bara att få sitta på bänken och dela upplevelser med de stora spelarna ser jag fram mot. Min styrka är min snabbhet.

Simon Brodow, mittsexa:
-Det ska bli jättekul att få vara med i truppen. Jag tänker ge allt för att få möjligheter att ta en plats i laget och utmana om speltid. Jag vill uppleva känslan av att vinna elitmatcher. Min styrka är mitt försvarsjobb på linjen.

\"\"

Jacob Gustavsson, vänsternia och mittnia:
-Självklart tackade jag ja när jag fick chansen att ta steget upp i A-truppen. IFK har en fantastisk träningsmiljö och jag hoppas och väntar mig att kunna utvecklas bra. Sen får vi uppflyttade förstås räkna med att det kanske bli mer spel i HK än i A-laget men det är vi alla medvetna om. Min styrka är mitt spelsinne.

Bildtext:
På övre bilden fr v Theodor Lindahl, Isak Borg och Simon Brodow. På den andra bilden är det Jacob Gustavsson som är i full aktion.

Text: Annika Andersson Foto: Bengt Andersson och Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!