Fyra nya när IFK började ny säsong

På torsdagen var det dags igen. IFK Skövde HK inledde försäsongsträningen med ett litet miniläger på hemmaplan. På plats fanns truppen som denna säsong innefattar fyra nya spelare.  Alla fyra var på plats under torsdagen fr v Jonas Samuelsson, Jonas Burud, Daniel Ekman och Markus Sjöbring.

Tre dagar intensiv gemenskap inleder försäsongen där samtal, diskussioner och fysisk aktivitet blandades med teambildning.

Huvudtränare Henrik Signell och sportchef Ulf Nyström har komponerat ett program för de närmaste veckorna. Där handlar mycket om att den nya truppen ska slipa på samarbetet inför säsongen som närmar sig med stormsteg.

Redan nästa vecka är det dags för en träningsmatch hemma mot IF Hallby HK. Därefter är det ytterligare träningsmatcher den 5 och 6 augusti då IFK möter norska Halden Handball och finska Riihimäki i en liten miniturnering – också den i Arena Skövde.

Innan serien drar igång är det sedan dags för ATG Svenska cupen där IFK inleder den 17 augusti borta mot allsvenska Anderstorp.

Snabbstart

-Det blir en snabbstart på säsongen. Den ser vi fram mot och har höga förväntningar på, säger Henrik Signell.

Han berättar också lite om de regelförändringar som införs inför den nya säsongen. Det handlar om snabbare avkast och kanske mindre möjligheter att hinna byta anfall och försvar. Något som kanske kan minska antalet sju mot sexspel.

-Det kommer troligen att – i varje fall inledningsvis – innebära att vi får ett snabbare spel med fler möjlighet till kontringsspel, säger Signell.

\"\"

Fyra nya spelare

Fyra tongivande spelare lämnade ju IFK inför den nya säsongen. In kommer också fyra nya välmeriterade spelare nämligen Markus Sjöbrink, mittsexa, Jonas Burud, högernia, Jonas Samuelsson, högersexa och Daniel Ekman, mittnia.

-Det är spelare med kapacitet och stor erfarenhet av både nationellt och internationellt spel. Vi tycker att vi med de nya spelarna har en stark trupp. Där kan vi tillsammans sätta upp höga mål, säger sportchef Ulf Nyström.

Markus är redo

En av de fyra nya spelarna har redan tillbringat halva vårsäsongen med IFK Skövde. Det är Markus Sjöbrink som fick möjlighet att komma till laget redan i februari.

-Det har varit alldeles utmärkt för mej. Efter min sjukdom fick jag möjlighet att komma till Skövde och vara med och träna. Jag fick också tillfälle att spela några matcher i HK Skövde. Det har varit väldigt bra för mig och nu känner jag mig laddad för att ”komma igång på riktigt”, säger den erfarne försvarsspelaren.

På samma position spelade ju tidigare dansken Dan Beck-Hansen men några större likheter i spel tycker Markus Sjöbrink inte att de två har.

-Jag är en tvåvägsspelare men räkna inte med att jag är en sådan målskytt av rang som Dan var, säger Markus som nu känner sig redo att axla rollen som försvarsklippa i IFK tillsammans med Rex Blom och Jesper Jensen.

Text: Annika Andersson      Foto: Bengt Andersson

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!