Givande samling för IFK:s blågula U 21-trio

Samtidigt som IFK Skövde var i Norge och firade triumfer i vänskapscupen mot Elverum och Drammen var de tre IFK-spelarna William Elovson, Victor Siem och Adam Ljungquist på samling med U 21-landslaget.

– Det var intensiva men mycket givande dagar. Men onekligen känner man sig  lite trött i kroppen efter dagarna i Helsingborg, säger William Elovson  på måndagen.

21 spelare var kallade till samlingen torsdag-söndag under ledning av förbundskapten Dennis Sandberg. Det blev två träningspass varje dag plus en match mot OV Helsingborg. Utöver det fick spelarna ett antal föreläsningar, som bland annat handlade om kost och idrottspsykologi.

– Det var väldigt givande och mycket man kommer att ha stor användning av i framtiden, säger Wille.

Speltid och mål

I fredagens match mot OV fick alla speltid. Truppen delades upp i tre kedjor och spelade 20 minuter var. Adam, Wille och Viktor var tillsammans och alla tre kom med i målprotokollet. Totalt vann OV matchen med sex måls marginal.

Nästa samling i april

Nästa gång U 21-ledningen kallar till samling blir i april. Då ska truppen bantas till 16 spelare. Det stora målet är sedan U 21 VM som avgörs i sommar.

– Att få vara med i landsgassamling är förstås en stor bonus och väldigt roligt. Nu är det dock IFK som gäller till 100 procent och full fokus på omstarten i ligan mot Eskilstuna Guif på lördag, säger William bestämt.

Text: Bengt Andersson. Fotot på Adam Ljungquist och William Elovson från förra sommarens EM för U 20.

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!