“Grattis IFK, till 1 000” del 3

På onsdag, 13 december, spelar IFK Skövde sin 1 000:e match i högsta handbollsligan. I svit sedan debuten 1990.
Vid en genomgång visar det sig att övriga 13 tränare i säsongens upplaga av Handbollsligan samtliga också har spelat mot IFK.
Vi frågade efter ett minne, en anekdot – och här är svaren:

MICHAEL APELGREN, 39, IK Sävehof
(Spelare i Hammarby 2003-08, tre SM-guld. Spelare i Sävehof 2010-13. två SM-guld. Sex norska guld med Elverum, m.m, m.m)

\”För mig finns en specifik match, ett minne, med IFK Skövde som motståndare som sticker ut över alla andra. SM-finalen i Globen 2007.  Med Johan Sjöstrand, Erik Axelsson och Joakim Larsson som profiler hos IFK. Men vi avgjorde finalen tidigt. Med hjälp av cirka 8 000 fotbollsfans från Bajen, som plötsligt vällde in i Globen, och skapade ramar och förutsättningar för en sanslös handbollsfest. Åtminstone för oss.

Som Stockholms-lag hade vi verkligen hemmaplan i den finalen. Och jag minns när IFK-tränaren Gunnar Blombäck, med viss rätta, tyckte att detta var orättvist. Gunnar fällde då kommentaren; \”Nästa år spelar vi SM-finalen i Skövde\”.

BJÖRN SÄTHERSTRÖM, 41, HK Malmö
(Spelade som junior i Ystads IF. Har även tränat IFK Kristianstad, och varit förbundskapten för IFK-spelare i juniorlandslag).

2022-09-28 Handboll IFK Skšvde HK-HK Malmš 30-27 Foto: Viktor Ljungstršm / Ljungstršm Photography ID2323

\”Visst har jag mött Skövde många gånger, som tränare för Kristianstad och Malmö. Tyvärr aldrig som spelare i högsta serien. Däremot finns ett härligt och bestående minne från gamla Idrottshallen. Från 2001 under min sista säsong som junior. Vi pratar alltså om året innan den nya arenan byggdes.

Junior-SM avgjordes då i Skövde. Jag spelade för Ystads IF. Med efternamnet Nilsson på den tiden innan jag bytte till Sätherström. Vi pågar från Skåne, med bland andra Kim Andersson i laget, vann guldet. Trots att IFK ställde upp med spelare som Rasmus Wremer, Niklas Forsmoo, Niklas Gudmundsson och Magnus Järlström med flera. Så visst finns Skövde för alltid i mitt hjärta\”.

Härnäst: Zoran Roganovic, Eskilstuna Guif, och Nemanja Milosevic, HF Lugi.

Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!