“Grattis IFK, till 1 000” del 4

I morgon, onsdag, spelar IFK Skövde sin 1 000:e match i högsta handbollsligan. I svit sedan debuten 1990.
Vid en genomgång visar det sig att övriga 13 tränare i säsongens upplaga av Handbollsligan samtliga också har spelat mot IFK.
Vi frågade efter ett minne, en anekdot – och här är svaren:

ZORAN ROGANOVIC, 45, Eskilstuna GUIF
(Spelare i H43 2003-14, spelare i Lugi 2014-16, spelare i HK Malmö 2016-17. Överlägset främste målskytt i elitserien genom tiderna med 2 277 mål. Vinnare av skytteligan sex gånger mellan 2006 och 2014).

\”Skövde-matcherna ger mig enbart bra vibrationer. Duellerna med Mattias Gustafsson – alltid en gentleman. Allt trashtalk med Rasmus Wremer i stridens hetta – men efteråt var vi hur ödmjuka som helst mot varandra. Jag fick uppleva hur Johan Sjöstrand växte fram, se en extrem stjärna födas. Och minns hur stolt jag var när jag sköt, tror jag, nio mål, bakom Johan strax innan han flyttade till Tyskland för att senare bli en världsmålvakt.

Det kändes och känns fortfarande alltid roligt att komma till Skövde. Att möta deras trogna supporters och skräniga fans. Om inte annat på två meters håll tvingas höra IFK-tränaren Gunnar Blombäck på bänken. Och så maten på Valle efteråt, förstås. Den ser man alltid fram emot\”.

NEMANJA MILOSEVIC, 44, HF Lugi
(Spelare i H43 2003-11, spelare i Lugi 2011-19)

\”Min första match i Skövde hösten 2003 blev närmast en skräckupplevelse. Hitkommen från Balkan där tempot inte alls var lika högt. Jag trodde inte mina ögon att man kunde springa så mycket på en handbollsplan. Efter drygt tio minuter bad jag självmant om att få byta, jag kunde knappt andas. Det var syrgasläge. IFK-spelarna sprang på allt, överallt. Vegard Samdahl, Wremer, Forsmoo, Kristian Svensson, allihop. Skövde gjorde upp mot 40 mål.

Jag frågade vår tränare, Veroljub Kosovac,…om det var den här typ av handboll som väntade oss i Sverige. Och sa till min lagkamrat, Zoran Roganovic, också ny från Balkan,… att vi får nog börja träna mer löpning…\”

Härnäst: Mikael Franzén, Alingsås HK, och Stian Tönnesen, IFK Kristianstad.

Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!