“Grattis IFK, till 1 000” del 7

I onsdags, den 13 december, spelade IFK Skövde sin 1 000:e match i högsta handbollsligan. I svit sedan debuten 1990.
Vid en genomgång visar det sig att övriga 13 tränare i säsongens upplaga av Handbollsligan samtliga också har spelat mot IFK.
Vi frågade efter ett minne, en anekdot – och här är svaren:

OLA LINDGREN, 59, HF Karlskrona
(Spelare i Drott 1981-90 samt 1992-95. Fyra SM-guld. 376 landskamper, 13 mästerskapsmedaljer. Årets spelare två gånger. Förbundskapten 2008-16, m.m, m.m)

\”Även om det dröjde för IFK, med flera missade kval, att nå elitserien fick jag på nära håll uppleva Skövdes kanske första riktigt stora framgång. Och jag har faktiskt spelat mot Gunnar Blombäck. Som motståndare under hans och klubbens resa mot cupguldet säsongen 1986/87.

Vi kom till Idrottshallen som storfavoriter med HK Drott. Och gick på en sensationell smäll. Inför en fullsatt och euforisk hall. Det kändes som att publiken satt i knät på oss.

Vi åkte därifrån med inblicken och tanken; att detta IFK, ett lag i division 1, har nog något riktigt bra på gång. En spådom som visade sig vara rätt. Med råge.

Redan då fanns mina årskompisar Börjesson, Frisk, Wedberg, Inge Johansson i laget. Under åren därefter har jag sett massor med IFK-grabbar ta stora kliv. Andreas Larsson, Robert Arrhenius, Kristian Svensson. Och jag har haft flera Skövde-profiler under min tid som förbundskapten. Exempelvis Johan Sjöstrand. IFK: s verksamhet står för klass och tradition\”

OSCAR CARLÉN, 35, Ystads IF
(Spelare i Ystad 2006-08, skyttekung säsongen 2007/08 med 208 mål. Sedan utlandsproffs. Tyvärr också skadedrabbad och karriärslut vid 25 års ålder)

2022-05-19 Handboll IFK Skšvde HK-Ystads IF HF SM-FINAL 1 28-30 Foto: Viktor Ljungstršm / Ljungstršm Photography ID2279

\”Mina främsta minnen från matcher mot Skövde är hämtade från ungdomstiden. Med heta tillställningar där IFK coachades av Henrik Schneider. I elitserien blev det bara två säsonger för mig innan jag flyttade till Tyskland som 20-åring. Men jag hann i alla fall skjuta in några bollar (se meritlistan ovan för 2007/08) bakom Johan Sjöstrand, som är den IFK-spelare jag haft mest att göra med genom åren.

2009 blev vi både klubbkompisar och grannar i tyska Flensburg. Samma år delade vi hotellrum under VM i Kroatien. Och sedan har det visat sig att \”Hubbe\” och jag är släkt på långt håll. Nu ska han dessutom flytta till Värmland, till en gård alldeles i närheten av mina fyra kusiner. Johan är en Skövde-vän för livet\”.

Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!