Grymt slut på säsongen för IFK

Säsongen är över för IFK Skövde HK. En kämpainsats av stora mått räckte inte i tredje kvartsfinalen mot Ystads IF. Efter 70 minuters spel stod Ystad som segrare med 37-36 efter mål i tom IFK-kasse i slutsekunderna av förlängningen.

Säsongen slutade alltså även denna säsong i Ystads Arena i efter en match som bjöd på dramatik av stora mått, men där hemmalaget avgjorde till slut.

-Det är givetvis en tom känsla så här strax efter matchen. Vi är besvikna givetvis, men ska ändå vara stolta över insatserna i alla tre matcherna, tyckte en samlad Henrik ”Sigge” Signell efter slutsignalen.

För Sigge och ett antal spelare var det här sista matchen i IFK Skövde. Hemresan blev förstås extra tung.

Svängig match

Det här var en match som svängde mycket fram och tillbaka. Ystad var i ledning i paus efter ledning mest hela tiden. Ystad kunde öka på och ledde med fem bollar en stund efter paus.

IFK gav sig dock aldrig och med viktiga räddningar från Victor Bang och fem raka mål var IFK i ledning med 29-28. Slutet av ordinarie tid blev rafflande och Daniel Ekman kunde kvittera till 31-31 och förlängning var ett faktum.

Efter första fem minuterna av förlängningen var IFK i ledning (34-33). De sista fem minuterna fortsatte spänningen. Jonas Burud kunde i IFK:s sista anfall kvittera till 36-36, Ola Månson såg sedan till att ge Ystad ledningen och matchen var slut.

-Vi hämtar upp ett femmålsunderläge, ger oss aldrig, men förlorar. Det tar ett tag att smälta, säger Signell.

Bjarnis bästa

En av de spelare som gjorde sin sista match för IFK var Bjarni Valdimarsson. Han spelade nog sin bästa match för säsongen och hade med sina tio mål förtjänat att förlänga säsongen i IFK. Daniel Ekman har genomgående varit mycket bra i kvartsfinalerna och fick pris som bäste IFK-are. Jonas Samuelsson var också bra på sin kant och Marcus Sjöbrink stark och vass även framåt. Kul var också att William Elovson fick så mycket speltid och gjorde det bra.

Kim kan än…

Ystad saknade flera nyckelspelare. Philip Stenmalm fick då mer speltid och gjorde det bra både framåt och bakåt. Kim Andersson kan också fortfarande och blev med sina åtta mål främste målskytt i hemmalaget.

För Ystad väntar med stor säkerhet IK Sävehof i semifinal.

Matchfakta

Målgörare: Ystads IF: Kim Andersson 8, Philip Stenmalm 7, Julius Lindskog Andersson 7, Linus Fernebrant 5, Anton Månsson 4, Johan Dahlin 2, Ebbe Stankiewicz 2, Albin Fingal 1 och Mads Kalstrup Honoré 1.

IFK Skövde HK: Bjarni Valdimarsson 10, Jonas Samuelsson 6, Daniel Ekman 5, Viktor Hallén 5, Marcus Sjöbrink 5, William Elovson 2, Jonas Burud 2 och Linus Gustavsson 1.

Utvisningar: Ystad 5, Skövde 6. Straffar: Ystad 2, Skövde 3.

Publik: 1822. Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...