Härlig insats och seger mot Sävehof

IFK Skövde HK kom verkligen tillbaka med besked efter snöpliga poängtappen i de senaste två matcherna. Fredagskvällens möte med IK Sävehof i Arena Skövde slutade med en övertygande seger 33-30 (16-14) efter en helt igenom gedigen insats.

Sävehof började visserligen med tre raka mål i matchstarten, men sedan var det mest IFK som bestämde takten den här kvällen. Flera gånger var hemmalaget i tremålsledningar både i första och andra halvlek. En enda gången ledde Sävehof (23-24), men när det skulle avgöras var IFK klart vassast. Segern var lika övertygande som rättvis.

Willes stora match

Skyttet från nio meter har fått kritik, men nu stämde det mesta. William Elovson torde gjort sin absolut bästa ligamatch i karriären hittills. Nio mål skrevs på Willes konto och en helt igenom suverän insats.

Men det var fler som glänste med den äran. Daniel Ekman ska ha mycket beröm från första till sista minuten. Jonas Burud visade också i första halvlek att det finns skyttekraft.

Målvaktsspelet har ju inte fungerat riktigt den senaste tiden. Nu visade Håvard Åsheim vilken målvakt han är och svarade inte minst för räddningar i viktiga delar av matchen.

\"\"

Vi har ju blivit bortskämda med Jonas Samuelssons fantastiska målskytte. Han gjorde nio mål och betyder så oerhört mycket.

Sävehof inkasserade sin andra raka förlust. William Andersson-Moberg var klart bäst hos gästerna.

Matchfakta:
IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 9 (3), William Elovson 9, Daniel Ekman 6, Jonas Burud 3, Adam Ljungquist 2, Viktor Hallén 2 och Markus Sjöbrink 2.

IK Sävehof: William Andersson-Moberg 6, Felix Möller 4, Gustaf Wedberg 3, Pontus Brolin 3, Emil Berlin 3, Malte Celander 3, Oli Mittun 3, Kevin Roberts 2, Sebastian Spante 1, Olle Ek 1 och Adam Blanche 1
Utvisningar. Skövde 4, Sävehof 5. Straffar. Skövde 3, Sävehof 1.

Domare: Magnus Bergman och Charlie Yvander.

Matchens lirare: Skövde: William Elovson. Sävehof: William Andersson-Moberg. Publik 1324 personer.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström