Härlig laginsats av IFK gav seger i Ystad

IFK Skövde HK gjorde en mycket fin insats när Ystads IF besegrades på torsdagskvällen med 31-28 (15-14). Efter fem raka förluster för IFK i Ystad kom den lika efterlängtade som välförtjänta segern.

Ystad tog visserligen ledningen med 3-0, men liksom senast mot Sävehof kom IFK igen snabbt. Det var till och med tremålsledningar för gästerna några gånger i första halvlek.

Fyramålsledningar

Det effektiva och fina spelet fortsatte efter paus. Ledningen var fyra mål flera gånger, men efter fem mållösa minuter gjorde Ystad match av det här. Två utvisningar de sista minuterna – bland annat matchstraff för Philip Stenmalm -innebar dock att hemmalaget aldrig kom närmare än till 26-27.

Många plus

Hela IFK-laget gjorde en stabil insats. Det finns ändå några spelare att lyfta fram extra. Daniel Ekman (bilden) fick rättvist pris som bäste IFK-spelare. William Elovson visade att formen är bra med sina åtta fullträffar. Linus Gustavsson får också extra plus inte minst för insatserna i matchens slutskede.

\"\"

Håvard Åsheim kom in efter en kvart och svarade för tiotalet räddningar och definitivt matchavgörande insats.

14-målskytt

Julius Lindskog Andersson har för vana att göra bra ifrån sig mot Skövde. Så även denna kväll. Han svarade för 14 mål (varav sex straffar) och sju assist. Sedan får man säga att han var ganska ensam i hemmalaget som nu bara vunnit en av sex inledande matcher.

Matchfakta:
Målskyttar IFK Skövde HK: William Elovson 8, Daniel Ekman 8, Linus Gustavsson 4, Jonas Samuelsson 3, Viktor Hallén 3, Erik Sääf 2, Adam Ljungquist 2 och Marcus Sjöbrink 1.
Ystads IFK HF: Julius Lindskog Andersson 14, Ebbe Stankiewicz 4, Linus Fernebrand 3, Anton Månsson 3, Jonathan Andersson 2, Jakob Nygren 1 och Mads Kalstrup Honore 1.

Matchens lirare: Skövde Daniel Ekman Ystad Julius Lindskog Andersson.

Utvisningar: Skövde 3, Ystad 6 (varav ett rött kort) Straffar: Skövde 1. Ystad 6.

Publik: 1295 personer.

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström