Härlig seger borta mot Lugi

IFK Skövde HK behåller den förlustfria sviten. Lördagens bortamatch i Lund mot Lugi HF innebar seger med 34-32 (17-16). En av segerorganisatörerna var Adam Ljungquist (bilden).

-Det var en riktigt go´ vinst. Vi har ju inte minst här i Lund haft det svårt. Lugi är också ett bra lag som vi har all respekt för och då känns det förstås extra skönt att vi visar sådan stabilitet och säkerhet, summerade IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell en stund efter slutsignalen.

Aldrig underläge

I den här målrika tillställningen var IFK aldrig i underläge. I första halvlek hade gästerna som mest en fyramålsledning (13-9) men Lugi kom ikapp flera gånger. Närmare än till oavgjort blev det dock aldrig och tack vare ett påpassligt mål av Linus Gustavsson i sista sekunden blev det pausledning för IFK.

I andra halvlek höll IFK undan hela tiden med växelvis två- och tremålsledningar. Den stora skillnaden mellan första och andra halvlek var målvaktsspelet i det för dagen vitklädda IFK-laget. Under första halvlek noterades en enda räddning. Efter paus kom Victor Bang igång som han gjort många gånger tidigare denna höst. Victor hade nio räddningar i andra halvlek och var förstås starkt bidragande till segern.

\"\"

Markus storspelade

Det finns många IFK-spelare att sätta utropstecken efter. Markus Sjöbrink mötte för första gången den klubb han tillbringat tre säsonger i. Markus visade vägen från början och gjorde snabbt flera mål i matchens inledning. Totalt blev det sju mål för mittsexan och hyllningen som matchens lirare känns helt rätt.

-Jag fick att jobba med framåt direkt och det kändes bra från början, tyckte Markus som också summerade insatsen som i varje fall offensivt som den bästa sedan han kom till IFK.

Adam Ljungquist fick åter mycket speltid och svarade förutom för fem mål också för många fina framspelningar. Bjarni Valdimarsson var tillbaka och uppvaktades  tufft, men gjorde ändå stor nytta.

Väldigt roligt är det också att Erik Sääf tagit tillvara på det förtroende han fått de senaste matcherna. De sex målen senast följde Erik upp med fem mål och starkt spel.

-Det känns förstås väldigt bra att få speltid och det mesta känns bra just nu, kunde Erik kommentera för CMore-tittarna.

Lugi målrikt

Lugi har startat den här säsongen med idel målrika matcher och hade 36 i snitt framåt före denna fight. Återigen släppte laget in över 30 mål. Framåt finns det förstås kvalitet med Casper Käll, Theo Übelacker och Fredrik Olsson. Priset till bäste hemmaspelare gick till Adrian Hesselkrans.

Målgörare
IFK Skövde HK:  Markus Sjöbrink 7, Jonas Samuelsson 6, Bjarni Valdimarsson 5, Erik Sääf 5, Adam Ljungquist 4, Kristian Svensson 3, Viktor Siem 2, Jesper Jensen 1 och Linus Gustavsson 1

Lugi HF: Adrian Hesselkrans 5, Theo Ûbelacker 5, Casper Käll 5, Fredrik Olsson 4, Oliver Olsson 4, Christoffer Schnell 3, Axel Månsson 2, Jakob Söderberg 1, Mads Kragh Thomsen 1, Assar Kammenhed 1 och Rasmus Nilsson 1.

Utvisningar: Lugi 4, Skövde 6. Straffar Lugi 2, Skövde 3.

Domare Mathias Fält och Mikael Holm

Text. Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...