Härligt derby att vänta!

IFK Skövde HK får redan på torsdag kväll chans till revansch efter tisdagens något snöpliga förlust i Eskilstuna. IF Hallby kommer på besök och vi snackar upp det som ett härligt derby. En förväntad storpublik har också en hel del att se fram mot.

IFK:s nyförvärv Daniel Ekman kunde äntligen göra debut i seriesammanhang när han fick lite speltid mot sin gamla klubb Eskilstuna Guif i tisdags. En förlust svider förstås alltid och kanske lite extra när det är gamla klubben som står för motståndet och där brorsan tillhör de som avgör…

Nu är det istället fokus på hemmapremiären. Daniel berättar dagen efter återkomsten att knät känns bra och att han tycker att det ska bli väldigt roligt att spela inför alla IFK-supportrar i Arenan.

-Jag ser verkligen fram mot matchen, säger Daniel.

\"\"

Linus nära vända på matchen

IFK låg länge under med ganska stora siffror i tisdags. I sista kvarten kom 18-årige Linus Gustavsson in och var starkt bidragande orsak till att det blev match in i slutet. Linus gjorde fyra mål under den korta speltiden. Tidigare har han inte gjort mer än ett mål i någon ligamatch han deltagit i.

-Visst kändes det bra, men när det ändå blir förlust är det förstås lite svårt att glädja sig, säger Linus som direkt ser fram mot mötet med Hallby.

-Det ska ju bli mycket folk och då är det härlig stämning i Arenan, säger Linus med stärkt självförtroende och som förstås hoppas på speltid även på torsdagskvällen.

Derby med kända motståndare

Hallby kommer till Arenan med tre raka segrar och starkt självförtroende. I laget finns ju också spelare som är väl kända för Skövdepubliken. Målvakten Marcus Holmén (matchvinnare senast) och Hampus Söderman blev mycket populära under sina säsonger i IFK-tröjan. Högersexan Gustaf Wedberg gästspelade ju också i IFK en period och är i storform nu. Gustaf gjorde sju mål när Hallby senast besegrade Aranäs.

När lagen möttes i första träningsmatchen för säsongen vann Hallby i Arena Skövde med hela 31-19. IFK-revansch att utkräva alltså!

Storpublik

Intresset för matchen är stort. Vid lunchtid på onsdagen återstår endast 150-talet sittplatsbiljetter. Supporterbuss från Jönköping lär dessutom se till att höja stämningen.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!