Håvard Åsheim återvänder till Skövde

IFK Skövde HK har skrivit ett treårskontrakt med målvakten Håvard Åsheim. Efter tre framgångsrika år i IFK flyttade den populäre norrman 2021 till Tyskland och proffslivet i TUS Nettelstedt-Lübbecke. Till sommaren återvänder han alltså till Skövde efter att ha skrivit ett nytt treårskontrakt.

-Det ska bli jättekul. Jag trivdes fantastiskt bra i Skövde och det känns oerhört bra att få komma tillbaka, säger norrmannen som fyller 29 år i början på nästa år.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström tycker naturligtvis att det är väldigt glädjande att Håvard återkommer till Skövde och IFK.

-För oss är det inte bara sportsligt bra utan även en symbolik i att även spelare som inte är från Skövde kommer tillbaka till vår klubb. Det värmer lite extra, skulle jag säga.

Mycket populär

Håvard blev mycket populär under förra perioden i Skövde – och då inte bara för att han var en duktig målvakt. Han deltog bland annat i flera olika IFK-arrangemang för unga handbollsungdomar.

-Att få chans att vara med och ge en del tillbaka är verkligen något jag gillar. Det finns så många människor i och runt föreningen som jag lärde känna och det ska bli mycket fint att få komma tillbaka. Tycker också om IFK:s ungdomsarbete och det ”unga blå havet” på matcherna.

Ulf Nyström understryker också att IFK inte bara får en väldigt duktig målvakt utan också en fin ambassadör för föreningens verksamhet.

-Vi kan ytterligare förstärka arbetet med våra målvakter i föreningen. Detta är en bra blåvit dag helt enkelt, konstaterar sportchefen.

Nyttiga år

Håvard är glad att han tog chansen att få komma till Tyskland och spela.

-Det har givetvis varit utvecklande att få spela i världens bästa liga och i de stora arenorna i Tyskland. Förhoppningsvis har det gjort mig till en bättre målvakt och jag ser fram mot att få spela i många år till.

Att få komma närmare släkt och vänner är något som gjort Håvards val  extra enkelt. Tanken är också att han och sambon Tilda Olsson ska flytta till Skövde. Tilda lämnade Önnered i SHE och slutade sin handbollskarriär efter säsongen 2020-21 och arbetar nu i Malmö.

Håvards moderklubb är Langhus IL. Efter fyra år i norska elitlaget Hasslum HK kom han till IFK Skövde 2018. Han har ett 80-tal juniorlandskamper på meritlistan liksom medverkan i det norska rekruttlandslaget.

 Victor Bang lämnar till sommaren

23-årige målvakten Victor Bang lämnar IFK till sommaren. Från början var det också klart att Milan Bomastar, som kom till klubben sedan Fabian Norsten lämnade för proffslivet i Tyskland, endast skall vara i Skövde denna säsong. Milan är klar för franska Chartres Metropole HB kommande spelår. I Victor Bangs fall är ny klubbadress inte klar.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!