Håvards 100:e match i IFK-tröjan

2023-11-30 Handboll IFK Skövde HK-IF Hallby HK 34-28 Foto: Viktor Ljungström / Ljungström Photography ID2458

Håvard Åsheim, IFK Skövde – IF Hallby, 2023-11-30.

Det är många jubileer av olika slag i IFK Skövde HK just. När IFK:s 1 000:e raka match i högsta ligan uppmärksammas vid tisdagens möte i Arena Skövde mot HF Karlskrona tar Håvard Åsheim på sig IFK-tröjan för match 100.

– Känns det något speciellt med seriematch 100 i IFK Skövde?

– Först och främst är jag otroligt glad över att vara tillbaka i denna fantastiska klubb och att jag får möjlighet till att göra fler matcher och säsonger i IFK. Förhoppningsvis kan vi också vinna tionde raka i min seriematch nummer 100.

– Hur ser du på återkomsten till Skövde efter Tysklandsäventyret?

– Vi har fått en fantastisk start på säsongen som lag och det har gott bra för oss de senaste månaderna. Det är klart att allt känns bra när vi presterar som vi gör för dagen. Det känns också som jag kommit in bra i gruppen. När det gäller mitt eget spel har jag väl inte riktigt kommit upp på den nivå jag vet att jag har. Jag har levererat lite varierande. Samtidigt tror jag att det kommer under säsongen och så länge vi vinner matcher kan man ju inte klaga.

\"\" Håvard Åsheim och Robert Arrhenius.

– Nu har det blivit nio raka vinster i ligan. Har du i din karriär varit med om någon liknande segerrad?

– Jag har faktiskt haft nio eller tio raka vinster en gång då jag spelade i Haslum i Norge. Nu hoppas jag att det kan bli ännu fler.

– Varför tycker du att det gått så bra?

– Det beror på flera saker, men alla i detta laget jobbar otroligt hårt för att vi ska bli lite bättre varje dag. Oavsett antal spelminuter är alla med och bidrar. Det verkar också som att vi har en fantastisk inställning  och alla matcher är lika viktiga. Vi kämpar om två poäng oavsett vem motståndaren är. Inte minst har vi också många duktiga spelare och ledare i klubben.

2023-11-30 Handboll IFK Skövde HK-IF Hallby HK 34-28 Foto: Viktor Ljungström / Ljungström Photography ID2458
2023-11-30 Handboll IFK Skövde HK-IF Hallby HK 34-28 Foto: Viktor Ljungström / Ljungström Photography ID2458

Kristian Svensson och Håvard Åsheim.

– Av de 100 matcherna är det någon du minns särskilt?

– I min första säsong med IFK tog vi laget till slutspel för första gången på många år. De matcherna var speciella och det var kul att se glädjen hos publiken och hur mycket detta betydde för alla runt föreningen. Personligen kommer jag speciellt ihåg en match mot RIK i Scandinavium. Vi vann enkelt och jag stod för 28 räddningar, det sker ju inte så ofta…

– Hur ser du på samarbetet med Anton Hagvall och stödet från Johan Green?

– Det känns mycket bra. Anton är en väldigt bra person och en otroligt duktig målvakt. Vi jobbar bra tillsammans för att laget ska göra det bästa möjliga, oavsett vem som spelar. Johan har mycket erfarenhet och det har varit fint att få in honom i laget. Det är otroligt bra för Anton och mig att kunna få hjälp av honom då våra tränare kan ”mindre” om målvakter…

– Vad krävs för tionde segern i rad när Karlskrona kommer på besök?

– Det blir en match där vi igen är favoriter och Karlskrona har allt att vinna. Vi må fortsätta att ha samma goda inställning som vi har haft det senaste och ge allt för två nya poäng. Jag tror också att vi måste steppa upp till en högra nivå än vad vi hade senaste mot Lugi. Vi ser fram mot tisdag och hoppas på en match med bra tryck i Arena Skövde.

Längsta segerraden

IFK har alltså nio raka segrar i Handbollsligan. Det är nytt klubbrekord. Vid två tillfällen tidigare – säsongerna 1998-99 och 2021-22 – har det blivit åtta raka segrar.

Text: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!