Hemmanationen vann dramatisk semifinal…

Det blev hemmanationen Portugal som vann semifinalen för U 20. Slutsiffrorna skrevs till 25-24 (12-10) för Portugal mot Sverige efter en dramatisk tillställning. Att just hemmaplan avgjorde behöver man nog inte vara särskilt enögd svensk för att konstatera…

Inledningen var inspirerande  med bra svenskt försvar och fart i anfallsspelet. Efter några missade lägen gick Portugal, med bröderna Costa i spetsen, till en tvåmålsledning och tvingade Sverige till en time out efter 8:30 minuter. Anfallsspelet gick lite i stå och Portugal hade kommandot under den första kvarten.

Elovson bra i försvaret…

Sverige kom närmare genom några fina kantlägen och målvaktsräddningar, vilket gjorde att det var oavgjort efter 17 minuter. Matchen stod och vägde men efter några tveksamma utvisningar kunde Portugal gå ledande till halvtidsvila med 12-10. William Elovson spelade mycket bra i mittförsvaret men tyvärr missade svenskarna lite för många lägen framåt.

..och fyra mål gav hopp

Fin inledning av andra halvlek där Elovson stod för fyra mål de första 10 minuterna. Lagen bytte mål med varandra och matchen var helt jämn, 19-19 ,efter 44 minuter. Fortsatt kamp över hela banan och IFK-killarna tillsammans med Felix Möller tog stort ansvar. Vid ställningen 23-23 med sex minuter kvar drabbades Sverige av dubbla utvisningar, men ett par viktiga räddningar av Oscar Sävinger gjorde att Sverige höll ut i undertalsspelet och 24-24 med minuten kvar.

Sverige brände tyvärr ett fint läge att ta ledningen, Portugal spelar på klockan och fick en straff med fyra sekunder kvar för att avgöra matchen. Francisco Costa satte straffen och tog sitt Portugal till final mot Spanien medan Sverige spelar bronsmatch mot Serbien, båda matcherna på söndag. Tung förlust för härligt kämpande svenskar, framtiden ser ljus ut för svensk handboll.

Matchens lirare i Sverige Albert Månsson, Matchens lirare i Portugal målvakten Diego Marques.

Målskyttar i Sverige: Tobias Ljungmark 4, William Elovson 4, Albert Månsson 3, Adam Ljugqvist 3, Felix Möller 3, Kelvin Roberts 3, Kasper Palmar 2, Johan Ericsson 2,  Carl Hamberg 1.

Rapport från Krister Bilström. Foto: Karin Ljungquist.

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...