Henrik Signells sista säsong i IFK Skövde

Det är nu klart att säsongen 2022-23 blir Henrik Signells sista som tränare i IFK Skövde HK.

– Det känns förstås kluvet att lämna det här beskedet nu. Jag trivs fantastiskt bra med klubben, alla spelare, ledare och människor kring IFK, säger Henrik som under de här åren pendlat mellan Skövde och hemmet och familjen i Partille.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström berättar att processen kring det faktum att Henriks avtal går ut sommaren 2023 startade redan i somras.

– Samtalen har gått fram och tillbaka under denna tid utifrån den helhetssituation Henrik som person har och IFK som klubb tänker kring framtiden. Den processen är nu avslutad, säger Ulf Nyström.

Det innebär att klubben och Henrik går skilda vägar när avtalet går ut i sommar.

Henrik bekräftar att dialogen pågått en längre tid.

– Att lämna beskedet nu efter en period där det gått spelmässigt knackigt är förstås jobbigt. Nu är spelarna och jag helt fokuserade på att göra en stark vårsäsong och åter nå bra resultat, säger Signell.

Två SM-finaler

Ulf Nyström understryker att Henrik har gjort ett väldigt bra jobb i Skövde som bland annat mynnat ut i två raka SM-finaler med tillhörande silver i bagaget.

-Denna säsong startade på bästa möjliga vis medan vi under senare delen av ligaspelet inte lyckats nå upp till den nivå och standard vi önskat. Med det sagt önskar vi nu med gemensamma krafter ta tag i resten av den här säsongen och slutföra den på bästa möjliga sätt, säger sportchefen.

Fantastisk tid

Henrik Signell vill också betona att hans beslut inte har något att göra med att IFK hamnat i en period med sämre poängutdelning.

– Med tanke på det goda samarbetet med Ulf Nyström som sportchef, alla spelare och ledare har detta varit ett extra svårt beslut.

Henrik har inget klart om framtiden efter sommaren.

– Jag känner ingen press över att i nuläget inte veta vad nästa steg blir.

Arbetet om ny tränare pågår

– När vi nu är klara med processen kring Henrik kommer vi naturligtvis att öka takten på arbetet med att hitta en ny tränare till vårt elitlag, säger IFK:s sportchef.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!