HERMAN SER FRAM MOT KVARTSFINALERNA

#27 Herman Dyberg

På torsdag smäller det! Dags för kvartsfinal ett mot Önnereds HK och IFK Skövdes kantspelare Herman Dyberg är en som lovar full satsning från början.

­- Det ska bli grymt kul. Slutspel är ju det man siktar på hela säsongen, säger Herman som kommer att fylla 23 år under kvartsfinalserien.

Efter att ha drabbats av meniskproblem med två operationer som följd är Herman nu tillbaka för fullt. I sista seriematchen mot Lugi fick Herman mycket speltid och gjorde bland annat fyra viktiga mål när IFK kunde komma tillbaka och vända matchen.

– Det var givetvis väldigt skönt att kunna vara med och bidraga. Jag tycker att vi visade stark moral in i det sista och det är ju skönt när sådana satsningar ger resultat.

Nytt tvåårskontrakt

Nyligen signerade Herman ett nytt tvåårskontrakt.

– Det var skönt att få detta klart ganska tidigt. Att få förtroende och möjlighet att utvecklas  i den miljö jag trivs så bra i är jättekul.

Herman kom från moderklubben Falköpings AIK som andraårs A-pojk. Tidigt bytte han rollen som mittnia till att bli kantspelare på vänstersidan.

Svårt men kul

Nu är det alltså Önnered som väntar i kvartsfinal. I serien har IFK förlorat båda matcherna mot ÖHK och totalt släppt in över 70 mål – förluster 27-34 och nu senast 34-37.

– Att möta Önnered innebär alltid tuffa tag. Det gäller att vi är aggressiva, men framför allt ska vi spela vårt eget spel. Lita på att vi är revanschsugna, säger Herman som också hoppas på mycket folk.

– Att vi har hemmaplansfördel i den här serien kan bli avgörande tack vare fint stöd från vår härliga publik.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!