HK-match med EM-silvermedaljörer

När HK Skövde möter HK Önnerediterna i nyrenoverade Arena C på torsdag finns det chans att se många mycket lovande juniorspelare. I hemmalaget finns ju Linus Gustavsson som var med och tog silver i U 18-EM i somras. I samma lag fanns inte mindre än fyra Önneredskillar.

Det är alltså upplagt för fin handbollsunderhållning. Hemmalaget kommer också att få starkt stöd från en stor hejaklack. Målvakten Alexander Skoog (bilden) & Co lär få en tuff uppgift…

Lagen möttes senast i Partille cup då Önnered vann i semifinal. Önnereds bidrag till U 18-EM var Pelle Segertoft, Elias Lundstad, Rasmus Lenzi och målvakten Arvid Skoog. Pelle lär inte spela på torsdag då han är uttagen till A-landslaget. Skövde och Önnered hade ytterligare tre spelare i bruttotruppen till EM – det är alltså två klubbar som har stark ungdomsverksamhet.

Matchen är flyttad till torsdag (kl 19.30) eftersom silvermedaljörerna från i somras ska hyllas i samband med Sveriges landskamp mot Danmark i Scandinavium på söndag.

Det finns förhoppningar om mycket folk på matchen. Årskort till elitlaget gäller även till HK i div 2. Nyhet för i år är att alla ungdomar och barn, 19 år och yngre, går in gratis.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!