HK missade chansen – men dramat fortsätter

HK Skövde bommade chansen till kval och uppflyttning.
Men är i högsta grad inblandat i avslutningsdramat på lördag.
– Det blir en häftig upplevelse, spår HK-coachen Peter Johansson.

Derbyt mellan HK Country och IFK:s utvecklingslag står som en kittlande meny där Stöpen-gänget är ute för att säkra seriesegern. Peter Johansson, som tränat Country de tre senaste säsongerna, känner vibbarna. Och förväntar sig en storpublik i Idrottshallen:
– Jag hade hoppats att Country skulle fixat detta tidigare. Nu är det som det är eftersom de tappade poäng mot Öis i en väldigt dramatisk match (37-37). Vi ska givetvis gå för att göra en bra match på lördag, men vi vet att motståndet är både bra och heltaggat och har precis allt att spela för.

MOTIVATION SLÅR KLASS..!?
Kolla gärna förutsättningarna här nedan inför slutrundan i division 2 västra där HK alltså nu är borta från kval och uppflyttning, på grund av för dålig målskillnad, efter söndagens förlust mot Önnerediterna (32-39).
– Vi är inte tillräckligt bra idag för att vinna. Vi gör på tok för många tekniska fel där Önnerediterna straffar oss med åtminstone 15 kontringsmål i baken, är HK-coachens analys.
Kanske blev det för mycket med två matcher inom loppet av 24 timmar? Med viss tendens till soppatorsk? Hur som helst så inleddes uppgiften i Göteborg med en tung uppförsbacke ovanpå detta; med tre straffkast och lika många utvisningar emot laget innan klockan tickat iväg 18 minuter.

LÄRA AV FÖRLUSTER
En som annars trivdes var Herman Dyberg (bilden), niomålsskytt innan matchen var över. HK var så nära som 16-17 då hemmalaget sprang iväg till 28-20 under bland annat två nya utvisningar.
Att förlora är en del av lärandet och det är så grabbarna får se söndagsmatchen. Och säsongen. Och själva avslutningen, med att vara direkt involverade i dramats upplösning, är ju både en morot och en lärdom för det fortsatta handbollslivet.

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson.
Foto: Viktor Ljungström.

MATCHFAKTA
Målskyttar, HK Skövde: Herman Dyberg 9, Gustaf Karlsson 5, Alfred Gustafsson 4, Isak Borg 3, Simon Brodow 3, Jacob Gustavsson 3, Wilmer Gustafsson 3, Theodor Lindahl 2 (2). Främste målskytt hos Önnerediterna var Adrian Källhage med sex fullträffar.

TABELLTOPPEN
Efter 21 omgångar av 22: 1) HK Country 30 poäng (+89 i målskillnad), 2) IK Baltichov 29 p (+57), 3) Önnerediterna 28 p (+64), 4) HK Skövde 27 p (+29), 5) HP Alingsås 26 p (+75).

KOMMANDE

En match återstår således för HK i division 2 västra. Derbyt på lördag, 18 mars kl 16.00 i Idrottshallen, Skövde, mot HK Country. OBS! Spelplatsen.
Övriga matcher av intresse för tabelltoppen: Baltichov-Örgryte och Backa-Önnerediterna.

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!