IFK föll åter ihop som ett korthus

IFK Skövde HK:s enormt tuffa period fortsätter. Tisdagens möte med HK Aranäs slutade med en ny förlust och uppförsbacken blir bara brantare och brantare. Trots ledning i paus med 14-11 och 20-16 en bit in andra halvlek blev det gästerna som vann med 26-24.

-Vi känner igen den här situationen nu. Vi faller ihop som ett korthus, säger den nedslagne IFK-tränaren Henrik Signell på presskonferensen efter matchen.

Två månader utan hemmavinst

Inte sedan den 24 oktober har annars så hemmastarka IFK Skövde vunnit i Arena Skövde.

-Osäkerheten går att ta på- det är riktigt läskigt. Det är bara att konstatera att vi inte hittat nycklarna för att komma ur svackan, säger IFK-tränaren.

Såg bra ut

Som så många andra gånger började matchen med tveksamt IFK-spel. När några spelare med lite snabbare spelstil bytts in vände det dock och efter en dryg kvart var hemmalaget i ledning. Tre mål plus i paus och det såg lovande. Ännu bättre var läget efter paus och efter drygt elva minuter spelade stod det 20-16 på anslagstavlan. Sedan kom alltså genomklappningen. De sista 18 minuterna vann Aranäs med 10-4!

Även om Aranäs vänt och tagit ledning fanns det hopp om hemmapoäng. Vid ställningen 23-24 och en dryg minut kvar att spela blev det straff – som sköts högt över…

Dubbla Aranäsvinster

Aranästränaren Jerry Hallbäck var förstås nöjd efter att för andra gången den här säsongen besegrat IFK Skövde.

-Det händer ju inte så ofta precis. Jag tycker att det är vårt försvarsspel som avgör. Vi är mycket bättre som lag den här säsongen och inte minst är det många unga som har tagit stora kliv.

-Det är kul att spela handboll nu, tyckte sjumålskytten Petter Donaldsson.

Tekniska fel

Viktor Bang fick pris som bäste hemmaspelare av matchsponsor Borgunda bygg  (bilden). Före paus hade han 41 i räddningsprocent, men i andra halvlek blev det bara två räddningar. Markus Sjöbrink var lagets bäste spelare. Hyfsad MEP noterades på Fredrik Mossestad och Viktor Hallén. Jonas Burud får också godkänt med tre fullträffar. Annars är det anmärkningsvärda att det blev väldigt många tekniska fel på nytt.

Matchfakta

Målskyttar: IFK Skövde HK: Viktor Hallén 5, Jonas Burud 3, Markus Sjöbrink 3, Fredrik Mossestad 3, Jonas Samuelsson 2, Victor Ljungquist 2, Daniel Ekman 2, Linus Gustavsson 2, Rex Blom 1 och Bjarni Valdimarson 1.

Hk Aranäs: Petter Donaldson 7, Robert Ladan 6, Philip Jonsson 4, Rasmus Nyman 3, Tobias Ljungmark 3, Viktor Rohdin 2 och Oscar Lindqvist 1.

Matchens lirare: Skövde Victor Bang. Aranäs: Petter Donaldson.

Domare: Johan Gedda och Mirza Kurtagic.

Straffar: Skövde 6 (tre resultatlösa), Aranäs 7 (tre resultatlösa).

Utvisningar: Skövde 6, Aranäs 3.

Publik: 972.

IFK avslutar inför VM-uppehållet med att möta Hallby i Jönköping på torsdag med matchstart kl 20.00.

Text: Bengt Andersson Foto: Marcus Dahl

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...