IFK krigade till sig en poäng i Malmö

IFK Skövde HK var inte i ledning en enda gång i torsdagens möte med HK Malmö i Baltiska hallen. Det blev ändå en poäng efter 29-29 och en riktigt spännande avslutning på matchen.

-Vi får väl ändå vara nöjda med en poäng även om vi hade chans att avgöra med bollen i egen ägo åtta sekunder före slutsignalen, kommenterade IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell.

Underläge

Det en målrik start på matchen där lagen följdes åt. Sedan gjorde Malmö ett ryck med fyra raka mål och ledning med 9-5. Hemmalagets ledning krympte dock men IFK kom aldrig ikapp och Malmö hade 16-14 i paus Noterbart är att IFK hade en enda målvaktsräddning under de 30 första minuterna.

Malmö tog på nytt ledningen med fyra bollar, men IFK kom åter ikapp och vid 22-22, och hopp om ledning, blev det några slarviga inspel och frilägesmissar. Särskilt sista fem minuterna blev rafflande där likalägen byttes med ett måls överläge för hemmalaget.

-Det var en bökig och stökig match. Vi fick ändå till bättre försvarsspel i andra halvlek som gav en välförtjänt poäng, sammanfattade Signell.

Jonas tiomålskytt

Jonas Samuelsson tog ett stort ansvar den här kvällen och var bäste IFK-are. Tio mål blev det inte minst tack vare säkert straffskytte.

\"\"

Stort beröm måste också Herman Dyberg få. Han gjorde sitt första inhopp i laget för säsongen. Herman fick komma in när Viktor Hallén föll olyckligt en bit in andra halvlek och fick utgå. Herman var säker i avslutningar med tre mål, men uppträdde bra även bakåt.

-Det kändes bra att få chansen och jättekul att lyckas när lägena dök upp. Jag tycker också att det var starkt av oss att komma ikapp, tyckte en mycket nöjd Herman i omklädningsrummet efter matchen.

Viktar Bang fick till det bättre i andra halvlek och gjorde då några viktiga räddningar när IFK kom tillbaka. Bjarni Vadlimarssons med sex mål får extra plus.

Viktigt för Malmö

Malmö kämpar för nytt kontrakt och poängen var förstås viktig. Mycket ska man tacka målvakten Adam Krantz och veteranerna Magnus Persson och Anton Blickhammar denna gång.

Spännande slutomgångar

IFK är kvar på sjätteplats inför de avslutande serieomgångarna med möten mot Sävehof (hemma nästa torsdag) och Hammarby borta den 31 mars.

Målgörare:
HK Malmö: Magnus Persson 5, Anton Blickhammar 5, Adam Tumba 4, Inge Aas Eriksen 4, Charles Hugoson 3, Max Santos 3, William Lundh 2, Hugo Stuivers 2 och Hampus Nygren 1.

IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 10, Bjarni Valdimarson 6, Viktor Hallén 3, Herman Dyberg 3, Daniel Ekman 3, Jonas Burud 2 och Linus Gustafsson 2.

Utvisningar Malmö 4, Skövde 3. Straffar: Malmö 7, Skövde 8.

Publik: 646. Domare: Daniel Berlin och Hampus Sörensen.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...