IFK LÅNAR UNG HÖGERKANTSPELARE FRÅN SÄVEHOF

IFK Skövde HK lånar den unge lovande högerkantspelaren Arvid Uusvoog från IK Sävehof under kommande säsong.
– Det känns spännande och jag ser fram mot den här lösningen, säger Arvid som fyller 19 år i början av augusti.
IFK-tränaren Kristian Svensson gläds och är tacksam över att allt nu är klart.
– Arvid verkar vara en hungrig kille som vill satsa och utveckla sig. Det här kommer säkert att bli bra för alla parter, säger Krille.

Sävehof sedan pojkåren
Arvid spelade både fotboll och handboll i unga år, men från 14-årsåldern har det varit full fokus på handboll. Han gick handbollsgymnasiet i Partille och Sävehof har varit klubben sedan han var sex år. Ganska tidigt blev det högerkanten som gällde och på meritlistan finns SM-guld med Partilles 18-årslag 2023. Ett inhopp med elitlaget i ATG Svenska cupen har det också blivit.

Gillar att kontra
Han ser själv snabbheten som sin styrka och gillar att kontra. I vår ådrog han sig en meniskskada, men räknar med att vara helt återställd när säsongenen startar på allvar i sommar.
– Det ska bli kul att komma till Skövde och få testa kunskaperna där, säger Arvid och påminns om att Sävehofs Gustav Wedberg gjorde en liknande resa i Skövde för några säsonger sedan.
– Med tanke på att Isak Borg försvinner till Eskilstuna Guif nästa säsong blev uppgörelsen med Arvid och Sävehof bästa tänkbara, säger Kristian Svensson och berättar samtidigt att det ser bra ut i truppen. Hårdkörning utlovas innan det blir ett litet uppehåll efter midsommar för den kollektiva träningen.
Fotnot: Arvid har sitt efternamn Uusvoog från farfar som kom från Estland.

Text: Bengt Andersson Foto: IFK Skövde HK

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!