IFK räckte inte till I Eskilstuna

IFK Skövde HK fick inkassera en förlust i tisdagens ligamatch med Eskilstuna Guif på bortaplan. Efter en jämn tillställning avgjorde Guif i slutminuterna till seger med 27-24 efter att IFK haft ledning i paus med 14-13.

Det är bara att konstatera att det inte går att vinna en match när det bara är Jonas Samuelsson som är riktigt vass framåt. Jonas gjorde nio mål den här kvällen och var klart bäste spelare hos gästerna. Skyttet utifrån var till exempel närmast obefintligt.

Efter IFK inlett med 3-0 blev det en mycket jämn tillställning då lagen ofta turades om att ha ledningen med högst ett mål. Med fyra minuter kvar var det 23-23, men avslutningen blev väldigt olycklig för IFK.

Guifs Marko Roganovic vann målvaktsmatchen. Bäst i hemmalaget var dock tiomålskytten Kasper Larsson. Det kan noteras att Richard Hanisch gjorde tre mål i första halvlek mot sin gamla klubb.

Skall någon utöver Jonas få extra plus är det Adam Ljungquist. Övriga får ta nya tag redan på fredag då Sävehof kommer till Arena Skövde.

Matchfakta

Målgörare Eskilstuna Guif IF: Kasper Larsson 10, Markus Ekman 4, Pavie Karacic 3, Richard Hanisch 3, Olle Österhall 2, Elias Hall 2, Melker Norrman 1, Robin Granlund 1 och Pontus Wangenborn 1.

IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 9, Adam Ljungquist 4, Herman Dyberg 4, William Elovson 2, Markus Sjöbrink 2, Daniel Ekman 2 och Linus Gustavsson 1.