IFK-seger även mot Halden

IFK Skövde vann även den andra matchen i helgens träningsturnering. Mot norska Halden Topphåndball skrevs segersiffrorna till 28-25 efter underläge i paus med 12-15.

– Vi höjer oss efter en lite trevande första halvlek och visar verkligen fin attityd efter paus, summerade en nöjd  IFK-tränare Kristian Svensson.

Inte minst var det roligt för den ganska stora publiken i Arena C att se de båda nya målvakterna leverera och att de nya ungdomarna i truppen åter tog för sig på ett fint sätt.

\"\"

Vände underläge

Halden dominerade första halvlek och ledde som mest med sex bollar. Inte minst målvakten Nicolai Neupart visade sig svår att överlista.

I IFK-målet gjorde Anton Hagvall sin första halvlek och svarade för många fina ingripande.

– Det var kul att få vara med och det kändes riktigt bra, sade Anton som inte hade någon känning av sina fotskada.

En annan spelare som haft lite skadeproblem är William Elovson. Nu fick han spela 15 minuter i en halvlek och 20 i den andra och visade finta takter.

– Det var verkligen roligt att kunna få vara med och bidra. Ryggen känns riktigt bra, berättade William efter matchen.

Ungdomarna avgjorde

IFK vände alltså det stora underläget och var i ledning för första gången efter drygt 40 spelade minuter. Det stod sedan och vägde och vid 24-24 tog IFK time out.

Efter det var det ungdomarna som avgjorde. Simon Brodow och Isak Borg gav IFK ledningen med 26-24 genom var sitt mål. De två sista målen svarade sedan Jacob Gustavsson för och blev något av matchhjälte.

– Ja, det kanske det inte kan kallas, men det var förstås jätteroligt att få komma in och få tränarnas förtroende. Att göra mål gör heller aldrig ont, tyckte en glad Jacob.

\"\"

Håvard lysande

Håvard Åsheim vakade målet i andra halvlek och visade vilken kalasmålvakt han är. Det blev en rad fina räddningar kryddat med två på straffar

– Kul att vara tillbaka i Skövde, tycker Håvard.

Målgörare:

IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 5, Rex Blom 5, William Elovson 4, Daniel Ekman 2, Simon Brodow 2, Erik Sääf 2, Herman Dyberg 2, Jacob Gustavsson 2, Jonas Burud 1, Adam Ljungquist 1, Theodor Lindahl 1 och Isak Borg 1.

Halden Tophåndball: Mikkel Madsen 7, Mounir Chenri 4, Sander Juhien 2, Kristian Larnsted 2, Jonas Neve Byrresen 2, Kristoffer Henriksen 2, Tomas Stensen 2, Benjamin Holm 2. Linus Mörk Johansen 1 och Jörgen Jansrud 1

Publik: 247 trots konkurrens av damernas åttondelsfinal i VM.

Domarparet Lindvall-Gedde dömde tre straffar och två utvisningar till vardera lagen.

Text: Bengt Andersson

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...