IFK-seger i norska cupen

IFK Skövde gick segrande ur veckoslutets norska Grimsrud Cup. Lördagens final mot norska ligatvåan Drammen HK vanns med övertygande 33-25 (15-13).

-Det här var en stark insats över 60 minuter. Vi malde helt enkelt ned motståndet och vann övertygande, summerade den nöjde IFK-tränaren Henrik Signell.

Det var överlag ett disciplinerat IFK-spel och inte minst var det försvars- och kontringsspelet som fungerade mycket bra.

Starkt överlag

En tvåmålsledning i paus lovade gott och i andra halvlek blev spelet ännu bättre. IFK vann andra akten med sex måls marginal.

-Vi tröttade helt enkelt ut motståndet, säger Sigge som är mycket nöjd inte bara med veckoslutets matcher utan även träningar och möten under dagarna i norska Halden.

-Vi gör det vi kommit överens om. Sedan är det förstås fortsatt hårt jobb, säger Signell inför ligaomstarten kommande lördag.

Det finns många ljuspunkter från den här matchen där varken Viktor Hallén, Fredrik Mossestad, Erik Sääf, Milan  Bomastar eller U21-spelarna på landslagsläger Adam Ljungquist, Viktor Siem och William Elovsson deltog.

Dyberg säker

Nu fick andra träda fram. Herman Dyberg (bilden) gjorde fyra mål för andra matchen i rad och spelade starkt i 60 minuter.

Victor Ljungquist kom också igång rejält även med målskyttet Glädjande förstås också att Bjarni Valdemarsson fick till skyttet och gjorde 12 mål på de båda matcherna.

Victor Bang i mål var strålande denna lördagseftermiddag och särskilt i andra halvlek briljerade han.

Målskyttar IFK: Bjarni Valdimarsson 7, Victor Ljungquist 6, Jonas Samuelsson 6, Herman Dyberg 4, Linus Gustavsson 3, Daniel Ekman 2, Markus Sjöbrink 2, Jonas Burud 1, Jesper Jensen 1 och Rex Blom 1.

Bruten tumme för Mossestad

Fredrik Mossestad har brutit en tumme och kommer att vara borta ett antal veckor.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungquist

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...