IFK-seger med tio mål i årets sista match

IFK Skövde HK fick ett strålande avslut på 2023. Hemma i Arena Skövde inför storpublik besegrades Eskilstuna Guif med hela 36-26 (19-14) på fredagskvällen.

Detta var den elfte segern på de senaste tolv matcherna – ett fantastiskt styrkebesked att ta till sig när det nu väntar ett månadslångt uppehåll för EM.

Gästerna gjorde visserligen första målet, men snabbt tog IFK ledningen med både fyra och fem måls marginal. Övertaget kändes sedan tryggt och varje halvlek blev övertaget fem mål. 37 mål senaste mot Hallby och 36 nu är bevis på väldigt starkt anfallsspel. Att vinna med tio måls marginal är ytterligare ett bevis…

Många lyste

Återigen var det många i de blå tröjorna som glänste. Bäst av alla var Daniel Ekman och självskriven som matchens lirare. Åtta mål, två assist och 7.3 i MEP säger det mesta.

Adam Ljungquist fortsätter också att imponera. Skyttekungen Jonas Samuelsson ökade på sin ledning med åtta nya mål, varav sex på säkra straffar.

Kul var också att Isak Borg fick speltid i andra halvlek och svarade för det förtroendet med tre mål från kanten. Jonas Buruds krut var åter torrt och han passerade nu 100 gjorde mål. Ska man göra raden av beröm längre kan vi nämna 100-procentiga avslut på tremålsskyttarna Markus Sjöbrink och Viktor Hallén. Håvard Åsheim i målet fick till det bra i andra halvlek med 32 i räddningsprocent.

Hanisch åter i Skövde

Richard Hanisch spelade nu för första gången i Arena Skövde efter övergången till Guif. Fem mål blev facit. Unge Nikola Roganovic ska också nämnas.

Matchfakta

Målgörare:
IFK Skövde HK: Daniel Ekman 8, Jonas Samuelsson 8, Adam Ljungquist 5, Jonas Burud 4, Markus Sjöbrink 3, Viktor Hallén 3, Isak Borg 3, Linus Gustavsson 2. Eskilstuna Guif IF: Richard Hanisch 5, Melker Norrman 4, Nikola Roganovic 4, Olle Österhall 4, Pavlo Karacic 3, Marcus Lennernäs 2, Robin Granlund 2, Philip Tikas 1 och Elias Hall 1.

Utvisningar: Skövde 2. Guif 3. Straffar: Skövde 5, Guif 3. Domare: Mattias Fält och Mikael Holm. Publik: 1718. Matchens lirare: Guif Nikola Roganovic. Skövde: Daniel Ekman.

ICA-Maxipriset: Adam Ljungquist.

Text: Bengt Andersson